Κρήτη: Συγκλονίζει ο εξαντλημένος από τον καύσωνα γύπας στη μέση του ΒΟΑΚ (Φωτο + Βίντεο)

Ένας εξαντλημένος από τον καύσωνα, γύπας, ξάφνιασε τους οδηγούς όταν τον εντόπισαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό.

Όπως δημοσιεύει το Cretalive, τον βρήκαν να στέκεται εξουθενωμένος από τις υψηλές θερμοκρασίες στη μέση του ΒΟΑΚ οδηγοί οι οποίοι σταμάτησαν και να του δώσουν λίγο νερό.

Ο Συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου κ. Β. Κουτουμάνος, που ουσιαστικά επενέβη και σώθηκε το αρπακτικό, είπε στο Cretalive ότι και άλλη φορά είχε βρει μπροστά του στο ίδιο σημείο ίσως και το ίδιο όρνιο.

Ήταν το περασμένο φθινόπωρο, όταν είχε βοηθήσει τότε το αρπακτικό. Το πρωί της Παρασκευής, το είδε πεσμένο στα Λινοπεράματα, λίγο πριν την Αγία Μαρίνα, στον ΒΟΑΚ. Αμέσως σταμάτησε και με την κλούβα του προστάτευσε το πτηνό από τους διερχόμενους οδηγούς.

Μεταξύ των ατόμων που σταμάτησαν για να βοηθήσουν- κάποιοι νόμιζαν πως ο ίδιος αντιμετώπιζε πρόβλημα- ήταν και μία αστυνομικός εκτός υπηρεσίας.

Ενημερώθηκαν οι Αρχές που αργότερα περιέθαλψαν το πτηνό.

Ο κ. Κουτουμάνος ανέφερε πως του δώσανε νερό, του ρίχνανε στο κεφάλι και το στόμα και το ίδιο άρχισε να συνέρχεται.

Έκανε κάποια βήματα καθώς δεν μπορούσε να πετάξει, όμως, έδειχνε πως ήταν ήδη καλύτερα.

Όπως ενημέρωσαν τον κ. Κουτουμάνο από το μουσείο φυσικής ιστορίας, τόσο μεγάλα πουλιά μετά το φαγητό βαραίνουν πάρα πολύ και δεν μπορούν εύκολα να πετάξουν και σε συνδυασμό με την αποπνικτική ζέστη, έφτασε σχεδόν στην κατάρρευση.


Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες και το βίντεο του Βαγγέλη Κουτουμάνου

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ