Από το ΛΑΤΟ σε κλιματιζόμενο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου τα πυρόπληκτα ζώα

Ο οργανισμός προστασίας ζώων Dogs’ Voice και οι εθελοντές συνεχίζουν συνεχίζουν εντατικά το έργο φροντίζοντας πάνω από 400 ζώα που διασώθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές  των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του οργανισμού (21/7, 11:07 μ.μ.) τα πυρόπληκτα ζώα έχουν μεταφερθεί από το ΛΑΤΟ στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (Πάλαι) σε αίθουσα με κλιματισμό. Το ΛΑΤΟ έχει εκκενωθεί πλήρως από το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Όπως αναφέρουν, στο σταθμό του Γαλατσίου κατέγραψαν μέχρι στιγμής 452 ζώα προερχόμενα από πυρόπληκτες περιοχές, ενώ στο σταθμό βρίσκονται 52 και αναμένουν αλλά δυο να προσέλθουν την επόμενη ώρα.

ζώα
Τα πυρόπληκτα ζώα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε κλιματιζόμενο σταθμό του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου (Φωτο Dogs’ Voice)

Σκοπός να εκκενωθεί πλήρως ο σταθμός του ΠΑΛΑΙ

Σκοπός του Dogs’ Voice είναι ο σταθμός του ΠΑΛΑΙ να εκκενωθεί πλήρως μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Τα ζώα θα μεταφερθούν σε ασφαλείς φιλοξενίες.

Όσοι ενδιαφέρεστε να φιλοξενήσετε υπεύθυνα ενήλικα ζώα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους παρακαλούμε ελάτε στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου ώρες 17:00-21:00.

Συνεχίζουν να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των γιατρών της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) και άλλων εθελοντών κτηνιάτρων.

ζώα
Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος και εθελοντές κτηνίατροι συνεχίζουν να είναι στο πλευρό τους (Φωτο Dogs’ Voice)

Όλος ο εξοπλισμός από crate και γραφική ύλη από το ΛΑΤΟ θα μεταφερθεί αύριο στην αποθήκη του Dogs’ Voice.

Όσοι έχουν δώσει crate θα μπορούν να τα παραλάβουν από το ΛΑΤΟ 08:00-16:00.

Οι τροφές που έχουν συγκεντρωθεί και δεν αξιοποιήθηκαν θα μοιραστούν στα φιλοζωικά σωματεία των πληγέντων περιοχών ενώ λοιπά είδη θα παραδοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου.


Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, επικοινωνήστε με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364020.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ