Τελευταία ενημέρωση από Dogs’ Voice: Τα πυρόπληκτα ζώα στο ΛΑΤΟ μεταφέρονται σε χώρο με κλιματισμό εντός του Δήμου Γαλατσίου

Ο οργανισμός προστασίας ζώων Dogs’ Voice και οι εθελοντές συνεχίζουν το πολύτιμο έργο φροντίζοντας πάνω από 400 ζώα που διασώθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές  των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον οργανισμό (21/7, στις 3:58π.μ.), ο αριθμός ζώων στο σταθμό του Γαλατσίου που κατέγραψε έφτασε τα 444 και αναφέρει ότι αρκετά ζώα έχουν επανενωθεί με τους ανθρώπους τους ενώ τα περισσότερα έχουν μεταφέρει σε φιλοξενίες και νοσηλείες. Στον σταθμό αυτή τη στιγμή υπάρχουν 74 ζώα.

ζώα
Αρκετά ζώα έχουν επανενωθεί με τους ανθρώπους τους (Φωτο Dogs’ Voice)

Όλα τα ζώα που είχαν θέματα υγείας, σοβαρά τραύματα, εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται ασφαλή σε κτηνιατρεία και κλινικές σε όλη την Αττική. Όλες οι γάτες που καταγράφηκαν μεταφέρθηκαν σε φιλοξενίες ή κτηνιατρεία. Τα ζώα του σταθμού είναι σε σκιά, με cooling mats ασφαλή.

ζώα
Τα ζώα του σταθμού είναι σε σκιά, με cooling mats ασφαλή (Φωτο Dogs’ Voice)

Σήμερα, Παρασκευή 21/7 το πρωί θα μεταφερθούν όσα ζώα βρίσκονται στο ΛΑΤΟ σε χώρο με κλιματισμό εντός του Δήμου Γαλατσίου.

«Στόχος μας είναι μέχρι την Κυριακή που αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα να έχουμε μεταφέρει τα περισσότερα ζώα σε φιλοξενίες και ο νέος σταθμός να κλείσει οριστικά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε αναζωπυρώσεις», αναφέρει ο οργανισμός Dogs’ Voice.

Όσα ζώα παραμείνουν στον σταθμό είναι είτε ανθρώπων που αναμένουν να έρθουν να τα πάρουν, είτε ζώα που αναζητούν αν κάποιος τα ψάχνει ή αν είναι επιβεβαιωμένα αδέσποτα.

ζώα
Στόχος είναι μέχρι την Κυριακή που αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα να έχουμε μεταφέρει τα περισσότερα ζώα σε φιλοξενίες (Φωτο Dogs’ Voice)

Δίπλα τους όπως πάντα είναι οι εξαιρετικοί γιατροί της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) και άλλοι εθελοντές κτηνίατροι. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς που άνοιξαν τα ιατρεία τους για να νοσηλεύσουν ζώα τα οποία βρέθηκαν σε τραγική κατάσταση όχι λόγω της φωτιάς αλλά λόγω της παθητικής κακοποίησης που είχαν υποστεί».

ζώα
Όσα ζώα βρίσκονται στο ΛΑΤΟ σε χώρο με κλιματισμό εντός του Δήμου Γαλατσίου (Φωτο Dogs’ Voice)

Είναι καλυμμένοι από τροφή και από όλα τα είδη – αναλώσιμα και μη. «Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα αλλά τον παρακαλούμε θερμά να σταματήσει να φέρνει για τα οποία δεν υπάρχει ανάγκη και σχετική ανακοίνωση».

Ο νέος σταθμός που θα ανακοινωθεί δημόσια αύριο θα λειτουργεί επίσης 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν, ενώ παραμένουν σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς και τον Δήμο Γαλατσίου για οργανωτικά ζητήματα των σταθμών.


Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, επικοινωνήστε με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο 2131364020.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ