Κτηνωδία στα Χανιά: Κρέμασαν 6 μηνών γατάκι σε βάρκα στη Χαλέπα (σκληρές εικόνες)

Φιλόζωη κάτοικος της περιοχής της Χαλέπας Χανίων ήρθε αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό θέαμα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Η γυναίκα εντόπισε ένα νεαρό γατάκι που το είχαν κρεμάσει σε μία βάρκα. Αμέσως ενημέρωσε την κ. Λήδα Σηφοδασκάλακη, μέλος φιλοζωικού σωματείου στα Χανιά, η οποία έσπευσε στο σημείο και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Σύμφωνα με την κ. Σηφοδασκάλακη, ήρθαν δύο άνδρες της άμεσης δράσης οι οποίοι κατέγραψαν το περιστατικό και τα στοιχεία των δύο γυναικών, ενώ κλήθηκε και η ασφάλεια για να παρθούν αποτυπώματα και καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες-κατοίκους της περιοχής.

Όπως αναφέρει η κ. Λήδα Σηφοδασκάλακη, το γατάκι ήταν κρεμασμένο από ανθρώπινο χέρι με αυτοσχέδια θηλιά-ζώνη. Όταν το βρήκαν υπήρχε ήδη νεκρική ακαμψία, που σημαίνει ότι ήταν σε κοινή θέα για πολλές ώρες και παράλληλα διευκρινίζεται πως ο κάτοχος της βάρκας δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό: «ο ιδιοκτήτης της βάρκας δεν έχει καμία σχέση, ο άνθρωπος είναι φιλόζωος».

Το γατάκι ήταν νεαρό ηλικίας 5-6 μηνών και δεν είχε μικροτσίπ ενώ από κατοίκους της περιοχής έμαθαν ότι το άτυχο ζωάκι ζούσε και κοιμόταν με τα αδέλφια του μέσα στη βάρκα που βρέθηκε κρεμασμένο. Τα υπόλοιπα γατάκια αγνοούνται.

«Ελπίζουμε η αστυνομία να βρει το δράστη αυτή τη φορά. Ειλικρινά σήμερα λύγισα και έκλαιγα στο κτηνιατρείο (που ήμουν για επείγον περιστατικό ευθανασίας γάτου με καρκίνο), όταν έλαβα την πρώτη φωτογραφία… Δεν ξέρω πόσο πόνο ακόμα μπορώ να αντέξω…», αναφέρει η κ. Σηφοδασκαλάκη.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ