Κυνήγησε τον σκύλο σου, κάνει καλό!

Κυνήγησε τον σκύλο σου, κάνει καλό, αυτό προτείνει μια μελέτη που δείχνει ότι οι σύντομες εκρήξεις δραστηριότητας μερικές φορές την ημέρα -όπως το να κυνηγάς τον σκύλο σου- μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο θανάτου.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη από Αυστραλούς ερευνητές, μερικές μικρές εκρήξεις έντονης δραστηριότητας κάθε μέρα, διάρκειας ένα ή δύο λεπτά, γνωστά ως “ζουμ” συνδέονται με 38-40% μείωση του πρόωρου θανάτου στους ενήλικες.

Τα “ζουμ” των σκύλων ένας τρόπος απελευθέρωσης της συσσωρευμένης ενέργειας, αλλά μόνο τα ευτυχισμένα, υγιή σκυλιά κάνουν τα λεγόμενα “ζούμιζ”.

Φωτο Pixabay / Gerhard Bögner

Υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να ενσωματώσεις αυτές τις μίνι προπονήσεις στη ζωή σου. Μπορείς να κάνεις σπριντ στις σκάλες, άλματα ή απλά να κυνηγήσεις το σκύλο σου.

Αυτή είναι εύκολα η καλύτερη επιλογή. Είναι διασκεδαστικό για εσένα και τον σκύλο σου, ενώ δεν απαιτείται κανένας εξοπλισμός γυμναστικής.

Δεν χρειάζεται καν να το κάνεις τόσο έντονα. Ο επικεφαλής ερευνητής, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, καθηγητής σωματικής δραστηριότητας και μελετών υγείας Εμμανουήλ Σταματάκης, δήλωσε στην The Post ότι, θεωρητικά, αρκεί να ασκηθείς τόσο όσο να μην είσαι σε θέση να συμμετέχεις σε μια συζήτηση. Και πρέπει να το κάνεις μόνο τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη της “έντονης διαλείπουσας σωματικής δραστηριότητας“, αλλά όπως και να έχει, η άσκηση προφανώς εξακολουθεί να κάνει καλό σε εσένα και το κατοικίδιο σου, ενώ χρησιμεύει ως ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δεθείτε.

Αν ψάχνεις για μερικούς άλλους τρόπους να ασκηθείς με το σκύλο σου και να κάνεις καλό στην υγεία σου, υπάρχουν κι άλλες επιλογές:

Περπάτημα: Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με αυτόν τον κλασικό τρόπο άσκησης.

Τρέξιμο: Καλή ιδέα στη θεωρία, αλλά βεβαιώσου ότι ο σκύλος σου είναι έτοιμος γι’ αυτό.

Ποδηλασία: Άλλη μία άσκηση που απαιτεί εκπαίδευση, υπομονή και προσοχή.

Μήπως τελικά το παιχνίδι τού απλού κυνηγητού είναι και η καλύτερη λύση;


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ