Καλυτερεύει η υγεία του σκύλου που βιάστηκε στην Άνδρο – «Πόσο πόνο άντεξε αυτό το μικρό κορμάκι»

Τον Μπόμπο, το σκυλάκι που βιάστηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής στην Άνδρο, συνάντησε η εθελόντρια, Ελένη Ζερβού την Πέμπτη 12/10 που από την πρώτη στιγμή στάθηκε κοντά του και στην κηδεμόνα του που τον φροντίζει με πολλή αγάπη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την κ. Ζερβού, το ζωάκι που έγινε το κέντρο του ενδιαφέροντος εκατοντάδων φιλόζωων που έδειξαν από την πρώτη στιγμή την αγάπη τους και ζητούν να μαθαίνουν την πρόοδο στην υγεία του, τα πηγαίνει πολύ καλά ενώ η κτηνίατρος της Άνδρου η οποία τον περιέθαλψε αφιλοκερδώς, διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις στην Αθήνα και έτσι δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει.

«Δεν είναι εύκολο να συναντάς ένα ζωάκι και να διώχνεις ταυτόχρονα τις εικόνες που ξέρεις ότι έζησε. Πόσο πόνο άντεξε αυτό το μικρό κορμάκι», αναφέρει η Ελένη Ζερβού.

«Πάει πολύ καλά… το σωματάκι του σιγά σιγά θα σβήσει τα σημάδια που άφησε η κακοποίηση και εύχομαι να ηρεμήσει και η ψυχούλα του κοντά στη μαμά του. Κανένα πλάσμα να μην ζήσει ποτέ αυτό που πέρασε ο μικρός και δείχνει την εξαθλίωση που έφτασε το είδος μας», επισημαίνει.

Όπως ενημερώνει η κ. Ζερβού, ο Μπόμπος ξεκίνησε να τρώει ειδικές κονσέρβες, παίρνει βιταμίνες και συνεχίζει τα φάρμακα και τις αλοιφές.

Η κηδεμόνας του σκύλου που ζει με μία σύνταξη, δεν ζήτησε βοήθεια ενώ ανέφερε στην κ. Ζερβού ότι “δεν την νοιάζει να μην έχει να φάει αρκεί να έχει ο Μπόμπος”.

«Μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία. Το σκυλάκι είναι γέρικο και χρειάζεται ειδική τροφούλα πατέ ειδικά αυτόν τον καιρό να δυναμώσει. Αν κάποιος μπορεί να στείλει κάποιες κονσερβούλες δυναμωτικές για ενήλικο σκυλάκι να την βοηθήσουμε», εξηγεί.

Ο Μπόμπος υπέστη βάναυση κακοποίηση από άγνωστο στην Άνδρο στις αρχές Οκτωβρίου. Ο δράστης τον παρέσυρε στα αρμυρίκια και το βίασε και στη συνέχεια βρήκε το κουράγιο και σύρθηκε στο δρόμο όπου και εντοπίστηκε

Για όποιον δώσει στοιχεία για το ποιος έκανε αυτό το έγκλημα, η Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου δίνει αμοιβή 2.500 ευρώ.

«Είναι μικρό μέρος μιλήστε το τέρας είναι ανάμεσα μας», τονίζει.

Το φιλοζωικό σωματείο «Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου» κατέθεσε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, με πολλές υπογραφές συμπαράστασης η οποία θα ενσωματωθεί στη δικογραφία και στη μήνυση που υπέβαλλαν οι κηδεμόνες του ενώ επιβεβαιώνει ότι ισχύει η αμοιβή που μπορεί να δοθεί σε αυτόν ή αυτούς που θα δώσουν στοιχεία στην αστυνομία, ώστε να βρεθεί ο δράστης.

«Η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ήταν συγκινητική. Ο πολιτισμός, η φιλοζωική συνείδηση και η ενσυναίσθηση είναι σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας και ευτυχώς τα αποτρόπαια αυτά περιστατικά είναι πλέον ελάχιστα», γράφει το σωματείο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ