Λέαινα είδους υπό εξαφάνιση θανατώθηκε, ύστερα από τη φυγή της από φάρμα

Το άτυχο ζώο εντοπίσθηκε και θανατώθηκε 1 ώρα μετά τη δήλωση της φυγής του από ιδιωτική φάρμα.

Η απειλούμενη με εξαφάνιση λέαινα θανατώθηκε τη Δευτέρα στη Νότια Κορέα, μια ώρα αφότου απέδρασε από μια ιδιωτική φάρμα, σύμφωνα πληροφορίες που γνωστοποίησαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ειδικότερα, το ζώο δραπέτευσε το πρωί της Δευτέρας από κλουβί στο οποίο βρισκόταν στην κομητεία Γκοριέονγκ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της περιοχής. Πρόκειται για ορεινό μέρος, με ελαφρώς περισσότερους από 30.000 κατοίκους.

Όταν η εξαφάνιση της λέαινας έγινε αντιληπτή, οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας στην με 127 αστυνομικούς και 26 πυροσβέστες, όπως ανέφερε η περιφερειακή πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές σήμαναν συναγερμό, ειδοποιώντας τους κατοίκους να μείνουν μακριά από το κοντινό βουνό Μπουκντού.



Μια ώρα αφότου αναφέρθηκε η απόδραση, η λέαινα εντοπίσθηκε σε δάσος, σε απόσταση περίπου 4- 5 χιλιομέτρων από τη φάρμα, και την πυροβόλησαν. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την πυροσβεστική υπηρεσία δείχνουν το ζώο πριν σκοτωθεί, να κοιτάζει μέσα από θάμνους και φύλλα.

Η συγκεκριμένη λέαινα είχε καταγραφεί στο Περιφερειακό Γραφείο Περιβάλλοντος της Νταεγού ως είδος υπό εξαφάνιση διεθνώς. Την πληροφορία επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN αξιωματούχος της υπηρεσίας.



Τα λιοντάρια είναι καταγεγραμμένα σήμερα ως «ευάλωτα» στον Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), με τον πληθυσμό τους να συνεχίζει να μειώνεται λόγω της απώλειας βιοτόπων, της μείωσης των θηραματικών ειδών, του κυνηγιού τροπαίων και των συγκρούσεων με τον άνθρωπο.

Το pet-in.gr σημειώνει πως η θανάτωση της λέαινας, όπως και οποιουδήποτε άλλου ζώου, απειλούμενου με εξαφάνιση ή όχι, που το μόνο που ήθελε ήταν η ελευθερία της, είναι ανήθικη. Είναι σαφές πως -ανά περίπτωση- ακόμη και ο ίδιος ο νόμος αντιμετωπίζει τα ζώα ως αντικείμενα, κι όχι σαν έμβια όντα που έχουν ένστικτα, συναισθήματα και δικαιώματα, με κυριότερα εξ αυτών το δικαίωμα της ελευθερίας και πρωτίστως το δικαίωμα στη ζωή. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει.


Με πληροφορίες από CNN


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram & στο Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ