Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση»

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την προσπάθειά της να διατηρήσει τη βιοποικιλότητα έδωσε ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος ηθοποιός εκφράζει την ευαισθητοποίησή του την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι είναι «αγγελιοφόρος» του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 ήταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη. Ακόμα, το 2014 είχε εκφωνήσει λόγο στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο.

Επί σχεδόν 25 χρόνια, ο αστέρας του Χόλιγουντ χρησιμοποιεί, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, την αναγνωρισιμότητά του για να αγωνιστεί για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την προστασία της βιοποικιλότητας.



Τα συγχαρητήρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ελληνική κυβέρνηση

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην Ελλάδα για τις ενέργειές που αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο διάσημος ηθοποιός προωθεί περιβαλλοντικά ζητήματα εδώ και πολλά χρόνια και έχει δημιουργήσει κι ένα ίδρυμα που στοχεύει στην εξεύρεση λύσεων για μια πιο αρμονική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.

«Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε τις καίριες περιοχές βιοποικιλότητας στους νόμους και τις πολιτικές της», έγραψε στο Instagram ο ηθοποιός, εξηγώντας πως οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως τέτοιες συνιστούν «τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη».

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση που πρωτοστατεί αναδεικνύοντας τις καίριες περιοχές βιοποικιλότητας ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι την άνοιξη οι περιοχές αυτές αναγνωρίστηκαν νομοθετικά με τον νόμο 5037/2023.



Ο 48χρονος ηθοποιός ίδρυσε το 1998 τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Leonardo DiCaprio Foundation” με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάπτυξη «πράσινων» μορφών ενέργειας.

Ο ηθοποιός έχει αναφερθεί κι άλλες φορές στην Ελλάδα, όπως το καλοκαίρι του 2019, όταν είχε αναρτήσει βίντεο από τον καθαρισμό του βυθού στην Άνδρο, όπου είχαν βρεθεί πλαστικές σακούλες και εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών.



Το 2021 πρωταγωνίστησε στην παρωδία “Don’t Look Up”, μια ταινία που αφηγείται την ιστορία δύο αστρονόμων που προσπαθούν να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για έναν κομήτη, ο οποίος απειλεί να εξαφανίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Η πρόσκρουση του κομήτη στην επιφάνεια της Γης αποτελεί αλληγορία για την κλιματική αλλαγή και για τις επιπτώσεις της στον πλανήτη μας, όπως και για τη ζωή που φιλοξενεί, ενώ στην ταινία οι άνθρωποι παρουσιάζονται να είναι απορροφημένοι από άλλα πράγματα και να αδιαφορούν για οποιαδήποτε δράση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το τέλος που πλησιάζει. Ο Λέονάρντο Ντι Κάπριο, μάλιστα, προφανώς λόγω της επαφής του με το θέμα, δεν είναι μόνο πρωταγωνιστής στην ταινία, αλλά επενέβη και σε κομμάτια του σεναρίου.



Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ