Μαρία Πολύζου: Φρόντισε δύο αδεσποτάκια που συνάντησε στη Θολή και εκείνα έγιναν πιστοί της φύλακες

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, μία γυναίκα με δύναμη ψυχής, έχει αφήσει τα τελευταία 4 χρόνια πίσω της αφού βγήκε νικήτρια στη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.

Το πρωί της Τρίτης μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή «Καλοκαίρι yes» του Open για τον πιο δύσκολο αγώνα που χρειάστηκε να δώσει, αλλά δεν παρέλειψε να δώσει τις δικές της συμβουλές, στις γυναίκες που δίνουν την δική τους μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Η πρώην πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, και σήμερα διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, εκτός από την απίστευτη δύναμη που την διακατέχει, έχει και ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα αφού συχνά αναρτά μέσα από τα κοινωνικά της δίκτυα φωτογραφίες της με αδεσποτάκια.

Η Μαρία Πολύζου έχει κάνει γνωστό ότι φροντίζει τα γατάκια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ κάθε πρωί που βγαίνει για προπόνηση, ενώ πάντα κουβαλά μαζί της στα ταξίδια κονσέρβες για τα ζώα που τυχόν συναντήσει.

«Πάντα έχω μαζί μου στα ταξίδια μου λίγες κονσέρβες για τα ζώα αν τυχόν συναντήσω. Δεν κοστίζει πολλά. Όπως πας στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσεις για το σπίτι σου, ρίξε στο καλάθι σου και κάτι για τα ζώα! Πάρτα μαζί σου στην βαλίτσα σου, στην τσάντα σου και κάνε το καλό!», είχε γράψει στις 4 Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.


Ο Γίγαντας και ο Ρόκι, τα αδεσποτάκια που συνάντησε στη Θολή, ήταν πάντα δίπλα της

Η Μαρία Πολύζου αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Αιτωλικό όπου είχε την ευτυχία να γνωρίσει δύο αξιαγάπητα αδεσποτάκια, τον Γίγαντα και τον Ρόκι στη Θολή, ένα ακατοίκητο νησάκι.

Μαρία
Φωτο Maria Polyzou, Marathoner/facebook

Όπως συνηθίζει, η κ. Πολύζου παρείχε τροφή και νερό και αυτά ως ένδειξης ευγνωμοσύνης της πρόσφεραν απέραντη αγάπη αφού όπου πήγαινε, ήταν πάντα δίπλα της και την φύλαγαν ενώ το βράδυ κοιμόντουσαν κοντά της: «Όπου πήγαινα δίπλα μου. ΦΥΛΑΚΕΣ μου! Το βράδυ κοιμήθηκαν κοντά μου! Να με προσέχουν. ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!»

Μαρία
Φωτο Maria Polyzou, Marathoner/facebook

«Τόση αγάπη που δύσκολα παίρνεις από άνθρωπο κι ας τον ξέρεις χρόνια! Αυτά τα υπέροχα ζώα, τους δίνουμε το ελάχιστο και μας δίνουν παντοτινή αγάπη και είναι ακούραστοι φίλοι μας! Ας μάθουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα,» αναφέρει.

Μαρία
Φωτο Maria Polyzou, Marathoner/facebook

Η Μαρία Πολύζου παρακινεί μέσα από την ανάρτησή της να φροντίζουμε τα ζώα με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας: «Ας μάθουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα. Είναι τόσο απλό. Να έχεις μαζί σου κονσέρβες φαγητού και δοχείο για νερό! Όπου κι αν ταξιδεύεις και τα συναντάς κατέβα και τάισε τα! Είναι ευλογία ΘΕΟΥ! Δεν είμαστε μόνοι μας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη! Είμαστε όλοι ψυχές με την ίδια ανάγκη για τροφή, νερό και αγάπη! Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου και την ευγένεια της ψυχής του,» τονίζει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ