Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης – Η απουσία του εκτός Αθηνών εν μέσω πυρκαγιών και η έφιππη αστυνομία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον παραιτηθέντα Υπουργό, επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών την ώρα που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνονται ανεκτές.


«Άδειασμα» από Μητσοτάκη για την έφιππη αστυνομία

Το σχέδιο για την έφιππη αστυνομία ήταν να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, και θα είχε παρουσία στο τουριστικό κέντρο ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Δεν έγινε ωστόσο δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόταση που κατατέθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη για σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ζήτημα και με δηλώσεις που είχαν αποδοθεί στον κ. Μηταράκη περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι οποίες ανασκευάστηκαν στη συνέχεια, μετά από διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.


Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ