Συγκινεί η αξιαγάπητη φιλία ενός άνδρα με μια αγελάδα που έσωσε από τη σφαγή

Μπορούν άραγε οι αγελάδες να δημιουργούν σχέσεις με τους ανθρώπους; Σίγουρα μπορούν, και το κάνουν.

Οι αγελάδες δείχνουν τη στοργή τους στους ανθρώπους που εμπιστεύονται με διάφορους τρόπους, όπως να τους ακολουθούν, να τους μουγκρίζουν, να τους γλείφουν και να παίζουν μαζί τους.

Οι αγελάδες είναι εξαιρετικά περίεργα ζώα και, όπως με τους σκύλους, θα δημιουργήσουν μια στοργική σχέση με έναν άνθρωπο που μπορούν να εμπιστευτούν.

Ο Ράιαν Φίλιπς από τη Βιρτζίνια και η καλύτερή του φίλη Τζένα η αγελάδα γνωρίστηκαν το 2020 όταν είδε μια αγγελία για ένα νεογέννητο μοσχάρι Χολστάιν στη Βόρεια Καρολίνα, μόλις τρεις ώρες μακριά.

Η Τζένα γεννήθηκε σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής μαζί με τον δίδυμο αδελφό της. Αυτή και ο αδελφός της βάφτηκαν με σπρέι και προετοιμάστηκαν για σφαγή λίγες ημέρες μετά τη γέννησή τους, επειδή τα θηλυκά μοσχάρια Χολστάιν με δίδυμο αδελφό είναι πιο πιθανό να είναι στείρα.

Φωτο Instagram | @lifewithpigsfarmsanctuary

Χάρη όμως στην κόρη του γαλακτοπαραγωγού, που ονομάζεται επίσης Τζένα, έπεισε τον πατέρα της να βρει σπίτια για αυτά τα μοσχάρια τριών ημερών αντί να τα σκοτώσει. Ο αδελφός της αγελάδας Τζένα μεταφέρθηκε σε διαφορετικό καταφύγιο πριν ο Φίλιπς φτάσει στη Βόρεια Καρολίνα, οπότε επέστρεψε στο σπίτι του με το ένα εναπομείναν μοσχάρι τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

Ο Φίλιπς, που της έδωσε το όνομα Τζένα, από την κόρη του γαλακτοπαραγωγού που της έσωσε τη ζωή, της χάριζε όλες τις αγκαλιές, τα χάιδια και την αγάπη που χρειάζεται ένα μωρό. «Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η Τζένα έγινε το καλύτερο φιλαράκι μου», δήλωσε ο Φιλιπς στο Reader’s Digest. «Την τάιζα με τρία μπιμπερό την ημέρα για 6 μήνες και κοιμόμουν μαζί της στον αχυρώνα πολλές νύχτες για να βεβαιωθώ ότι δεν θα αισθανόταν ποτέ μοναξιά. Χωρίς τη μητέρα της αγελάδα να μεταδώσει τις ανοσίες της μέσω του γάλακτος της, η Τζένα κατέληξε να αρρωσταίνει πολύ τους πρώτους μήνες που ήταν μαζί μου. Ανησυχούσα διαρκώς γι’ αυτήν, καθώς βρισκόταν λυπημένη και άρρωστη με το κεφάλι της στην αγκαλιά μου, με συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο για να τη βοηθήσω να τα καταφέρει».

Η Τζένα τον ακολουθούσε από παράθυρο σε παράθυρο σε όλο το σπίτι μέχρι να την αφήσει να βγει έξω να παίξει. Περιγράφοντας την Τζένα ως ένα “κουτάβι 455 κιλών”, ο Φίλιπς λέει ότι η αγαπημένη τους δραστηριότητα είναι να παίζουν κυνηγητό. Η Τζένα τον ακολουθεί από δέντρο σε δέντρο και συμμετέχει σε ένα παιχνίδι με κεφαλιές ενώ είναι πάντα πρόθυμη να συμμετέχει σε ό,τι κι αν κάνει, είτε εργάζεται στην αυλή είτε τρώει στην κουζίνα.

Συνήθιζε να φέρνει την Τζένα στο σπίτι για να φάει καρότο όταν ήταν μωρό, αλλά τώρα που η Τζένα είναι πολύ μεγάλη για το σπίτι, παίρνει τα καρότα της από το παράθυρο της κουζίνας, το οποίο έχει γίνει χαϊδευτικά γνωστό ως “Carrot Drive-Thru”.

Ο Φίλιπς συνήθιζε να πηγαίνει την Τζένα βόλτες στην πόλη με το ροζ λουρί της πριν από την πανδημία. Οι άνθρωποι κοιτούσαν επίμονα, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η Τζένα απολαμβάνει να γνωρίζει νέους ανθρώπους.

«Πολλοί άνθρωποι περνούν μπροστά από αγελάδες σε ένα βοσκότοπο και νομίζουν ότι είναι απλά τεράστια ζώα που τρώνε χορτάρι όλη μέρα» εξηγεί ο Φίλιπς. «Η Τζένα έχει όλες τις ιδιότητες που συνδέουμε με τους σκύλους και κυρίως αυτή την έντονη επιθυμία να αγαπηθούν. Θα με αφήσει να την αγκαλιάσω ή θα ακουμπήσει το κεφάλι της στο πόδι μου και θα τυλίξω τα χέρια μου γύρω της, κάτι που θα κάνουμε για 20 λεπτά. Το βλέμμα στο πρόσωπό της είναι απόλυτη ικανοποίηση».

«Η διαφορά μεταξύ μιας αγελάδας και ενός σκύλου είναι μόνο το μέγεθος. Τόσα πολλά στη ζωή μου έχουν αλλάξει εξαιτίας του ερχομού της Τζένα στη ζωή μου, αλλά δεν θα το ήθελα αλλιώς», προσθέτει μιλώντας στο The Dodo. «Είναι η καλύτερή μου φίλη και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή χωρίς εκείνη. Στόχος μου είναι να της δώσω την καλύτερη δυνατή ευτυχία».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ