Η μασκότ των εκδόσεων BELL, Παπιγιόν, είναι… ιντελεκτουέλ και προτείνει αστυνομικό μυθιστόρημα

Της Βασιλείας Καμάρα

Τα γαλλικά μπουλντόγκ με τα μεγάλα αυτιά και τη ζεν διάθεσή τους, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στον κόσμο. Είναι παιχνιδιάρικα, προσαρμοστικά, ακαταμάχητα, δεν γαβγίζουν πολύ, είναι εξαιρετικά σκυλιά για φύλαξη και όπως φαίνεται, διαθέτουν και ιδιαίτερα ταλέντα.

Εμείς εδώ στο pet-in.gr, ανακαλύψαμε ένα τέτοιο σκυλί που ζει στην Ελλάδα και είναι ινφλουένσερ με έφεση στα… βιβλία. Ναι, ναι, αυτό το γαλλικό μπουλντόγκ εκτός από την ακατανίκητη γοητεία του, είναι και ιντελεκτουέλ, ένας σκύλος της σκέψης και της διανόησης. Συνδυασμοί… εκρηκτικοί.

Ακούει στο όνομα Παπιγιόν (τυχαίο;) και μπαμπάς της είναι ο διευθυντής των εκδόσεων BELL, Χάρης Νικολακάκης, που όπως χαρακτηριστικά έχει γράψει για εκείνον το thebest.gr, είναι ένας μανιώδης αναγνώστης, εξαιρετικός «ανιχνευτής» νέων τίτλων και ταλέντων, ευφυής, εξωστρεφής και ουσιαστικά επικοινωνιακός, με ένα απελευθερωτικό χιούμορ.

Πίσω όμως από κάθε πετυχημένο κηδεμόνα, υπάρχει κι ένας… έξυπνος σκύλος. Και αυτός ο σκύλος είναι η μασκότ των BELL και αληθινός, – θα τολμήσουμε να πούμε – ανιχνευτής νέων βιβλίων.

Ως αληθινή ινφλουένσερ, η Παπιγιόν προτείνει βιβλία και τελευταία δείχνει μια προτίμηση στα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Τελευταία της… ανακάλυψη είναι το μυθιστόρημα με τίτλο «Σσαμπάτ» της συγγραφέως και δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, ένα βιβλίο με πληθωρικό περιεχόμενο που απολαμβάνει με τον μπαμπά της Χάρη κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ.

Εκτός από «βιβλιοφάγος», η Παπιγιόν εκτελεί και χρέη γραμματέως αφού βοηθάει τον μπαμπά της να σβήσει τα 684 SMS υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που έχει λάβει μέσα σε ένα 24ωρο…

Ως ράτσα άκρως κοινωνική, η Παπιγιόν περιστοιχίζεται πάντα από συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης…

Η Παπιγιόν έχει και δικό της λογαριασμό στα σόσιαλ με το όνομα @puppyllon. Εκεί θα δείτε την εκλεπτυσμένη ομορφιά της μέσα από πόζες και σκέρτσο μοναδικό.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Τι κρύβει «Το Υπόγειο», το βιβλιοπωλείο που στεγάζεται σε ένα παλιό εβραϊκό σπίτι στο κάστρο των Ιωαννίνων; Ποιο θαμμένο μυστικό συνδέει την παρέα των θαμώνων του; Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με την εξαφάνιση μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας από τη Σύρο, τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας μέσα στο κάστρο και το πτώμα που επιπλέει στη λίμνη με μια ζώνη δεμένη στον λαιμό; Τι αποσιωπούν ο κουκλοποιός με τα γυναικεία ρούχα που όλοι φωνάζουν «Ντυμένο» και ο «Θεός» που υποδύεται τον τιμωρό;

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ενώ η πόλη υποχωρεί στο εορταστικό φολκλόρ με το χιόνι να επιμένει και την ομίχλη να σκεπάζει τα πάντα, άνθρωποι με διαφορετικές ζωές και αφετηρίες, έχοντας ο ένας άγνοια για την πραγματική ταυτότητα του άλλου, καταλήγουν κομμάτια του ίδιου παζλ.

Αν σκάψεις την ομίχλη, θα φτάσεις σε μια ιστορία παλιά. Μια ιστορία «σφηνωμένη» στην καρδιά της πόλης. Ένα Σσαμπάτ που κανείς δεν ξέχασε. Και ίσως για αυτό όλα να συμβαίνουν ξανά ημέρα Σάββατο.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η πρώτη του χρόνου ξημερώνει με άγριο φως.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ