Μέγαρα: Στήριξη για τον κύριο Πίπη, το βασανισμένο γουρουνάκι που διασώθηκε από εθελοντές

Πριν από μερικές ημέρες εθελοντές κλήθηκαν για μία διάσωση διαφορετική από τις άλλες.

Η ομάδα διάσωσης ζώων Αδέσποτος Παλμός ενημερώθηκε από την φιλόζωη Αφροδίτη Φρίντα για ένα γουρουνάκι άνω των 300 κιλών στο Λουτράκι σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς τον κατατρώγανε σκουλήκια στην περιοχή του πρωκτού.

Το Σάββατο 28η Οκτωβρίου λόγω της επετείου, δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει εκτός από έναν άνθρωπο που όπως αναφέρει η ομάδα, είναι πάντα δίπλα της. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μάριος Μωραΐτης ο οποίος άφησε τα πάντα και ταξίδεψε ως το Λουτράκι για να μεταφέρει ντο βασανισμένο οικόσιτο στα Μέγαρα.

Ο κύριος Πίπης, όπως τον ονόμασαν οι εθελοντές, είχε να ενεργηθεί αρκετές ημέρες γιατί δυσκολευόταν. Έτσι του χορηγήθηκε αντιβίωση και ένεση Vetermec από τον κτηνίατρο Λουτρακίου, Ιωάννη Λέκκα.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ένα εύκολα διαχειρίσιμο ζώο, δεν έχει κάνει επίθεση, όμως σιγά-σιγά το προσεγγίζουμε με απόλυτο σεβασμό και ηρεμία. Πιστεύουμε πως όλα θα πάνε κατ᾽ευχήν», ανέφερε η ομάδα διάσωσης στις 29/10.

Το Σάββατο 4/11, η ομάδα διάσωσης ζώων Αδέσποτος Παλμός, ενημέρωσε μέσα από νέα ανάρτηση ότι μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να κοιμίσουν τον κύριο Πίπη και να γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός στην επίπονη πληγή του.

Σε αυτό συνέβαλε οι κτηνίατροι Πέτρος Αντρίκος και Βασίλης Κόμπουλης και η η πρόεδρος της ANIMA, Μαρία Γανωτή με τον κτηνίατρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής όπου με συνεργασία δόθηκε πρωτόκολλο νάρκωσης για αυτό το ζώο.

Ο κύριος Πίπης χρειάζεται την στήριξη όλων καθώς τα έξοδα είναι τεράστια και η κατάσταση του χρήζει συνεχόμενης στήριξης.

Δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μην γίνουν μολύνσεις σε αυτό το υπέροχο ζώο.

Όποιος θέλει και μπορεί να μας στηρίξει για τα μηνιαία έξοδά του (πανσιόν, γιατρό και τροφές) δίνεται ο παρακάτω λογαριασμός κτηνιάτρου.

«Ένα ευρώ είναι πολύτιμη στήριξη για τα έξοδα του. Ας γίνουμε όλοι μια αλυσίδα ζωής για να σωθεί ο κύριος Πίπης της καρδιάς μας!», τονίζει η ομάδα διάσωσης.


Ο λογαριασμός είναι:
GR1801402740274002101117309
ALPHABANK
NIKOΛOΠOYΛOΣ NIKOΛAOΣ
Αιτιολογία Palmos


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ