Η Μέλπω, η παιχνιδιάρα γαϊδουρίτσα έγινε έξι ετών – Η Γαϊδουροχώρα την τίμησε με μια ξεχωριστή φωτογραφία

Πριν από έξι χρόνια, ένα μικροσκοπικό γαϊδουράκι γεννήθηκε και έκλεψε τις καρδιές όλων για τον ιδιαίτερο και δυναμικό χαρακτήρα της

Για να τιμήσει την Μέλπω, την παιχνιδιάρα γαϊδουρίτσα, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, ευχήθηκε μέσα από μία ξεχωριστή ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα “Χρόνια Πολλά” συνοδευόμενη από μία ανατρεπτική φωτογραφία της.

Με την μουσούδα της κρυμμένη μέσα σε ένα ανθοφόρο θάμνο και το υπόλοιπο σώμα της σε κοινή θέα, η Μέλπω καμουφλάρεται και δείχνει σε όλους ότι είναι ένα πραγματικό στολίδι!

Η Γαϊδουρόχωρα στη λεζάντα γράφει: «Μην είναι παγώνι; Ή κουβαλάει μια πικροδάφνη στην πλάτη της; Η Μέλπω μας που εχθές είχε γενέθλια και έκλεισε τα 6 χρόνια ζωής. Χρόνια σου πολλά Μέλπω μας!»

Η Ιστορία της

Η Μέλπω γεννήθηκε στην Γαϊδουροχώρα τον Ιούνιο του 2018. Η μαμά της η Ελβίρα, είχε άσχημο παρελθόν κοντά στους ανθρώπους και αρκετά κλειστό χαρακτήρα. Η μητρότητα την βοήθησε να γλυκάνει, αν και τα πράγματα ξεκίνησαν εντελώς ανάποδα. Αρχικά απέρριψε το νεογέννητο, κλωτσώντας και διώχνοντας το μακριά. Η νεαρή Μέπλω βρισκόταν σε κίνδυνο, αν δεν θήλαζε άμεσα.

Οι εθελοντές βοήθησαν αρμέγοντας την Ελβίρα και τάισαν τη μικρή με μπουκάλι. Μόλις άρχισε το γάλα να κατεβαίνει, τα συναισθήματα της Ελβίρας άλλαξαν και σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε μια στοργική μητέρα. Κι όχι μόνο στοργική αλλά και υπερπροστατευτική!

Η Μέλπω έδειξε από νωρίς τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της πράγμα που τρέλαινε την Ελβίρα. Με άγχος έτρεχε πίσω από τη μικρή για να τη μαζέψει. Την μάλωνε αλλά εκείνη δεν φαινόταν να πτοείται. Υπάκουε προσωρινά για να δοκιμάσει τα όρια της πάλι σε λίγη ώρα!

Όταν πέρασε ο πρώτος μήνας μπήκαν στην ίδια αυλή με τον Μπέντζαμιν και τη Μαριάννα. Η Ελβίρα αρχικά δεν επέτρεπε στη κόρη της να πλησιάζει τους άλλους. Έμπαινε ανάμεσά τους και κρατούσε την μικρή δίπλα της. Η Μαριάννα -πολύ πιο ψύχραιμη και ήρεμη μητέρα- έδειχνε να απορεί με τις υπερβολές της άλλης μαμάς.

Σύντομα όμως και η Ελβίρα χαλάρωσε και άφησε ήσυχα τα δυο μικρά να βρίσκονται μαζί! Από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ο δεσμός τους είναι πολύ δυνατός, ισχυρότερος και από αυτόν με τις μητέρες τους.

Η μαμά Ελβίρα δεν δεχόταν ο Μπέντζι ούτε να πλησιάσει την κορούλα της, την Μέλπω, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. (Φωτ.: Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι)

Έτσι όταν η Ελβίρα υιοθετήθηκε και έφυγε από το στάβλο, η Μέλπω δεν είχε κανένα πρόβλημα αρκεί που βρισκόταν κοντά στον φίλο της. Ήταν άλλωστε ήδη δυόμιση ετών.

Οι δυο τους περνούν πολλές ώρες μαζί, παίζοντας, εξερευνώντας και πειράζοντας τους άλλους. Η Μέλπω είναι ψηλή, πανέμορφη και παραμένει δυναμική και με ανεξάρτητο χαρακτήρα. Έχοντας ζήσει μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με τόσους γύρω της να την φροντίζουν, είναι σίγουρα η πιο καλομαθημένη νεαρή του στάβλου.

Μπέντζι και Μέλπω, δύο αχώριστοι και αγαπημένοι φίλοι. Πολύ διαφορετικές συμπεριφορές αλλά διαμορφώνονται σε εξαιρετικούς χαρακτήρες επηρεαζόμενα από όλα τα άλλα γαϊδουράκια της παρέας. (Φωτ.: Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι)

Η Μέλπω, 42 ημερών, είναι κάπως επηρεασμένη από το Μουντιάλ! Την προπόνησή της δε, επιβλέπει η μητέρα Ελβίρα!

Το 2022 η Γαϊδουροχώρα γιόρτασε τα τέταρτα γενέθλια της με ένα πάρτι έκπληξη και ένα λαχταριστό carrot cake (Φωτ.: Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι)
2024: Όταν η Μέλπω μας γνώρισε την Σούγκαρ και την Μέλι, τα εκπαιδευμένα σκυλιά-διασώστες της εθελοντικής ομάδας ΕΠΟΜΕΑ. (Φωτ.: Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι)

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ