Νάξος: Τρία άγρια πουλιά επανεντάχθηκαν στη φύση

Τρία θεραπευμένα άγρια πτηνά επανεντάχθηκαν στη Νάξο από την Αλκυόνη, με τη συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, της Δράσης για την Άγρια Ζωή, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του ΜΔΠΠ Κεντρικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Τα τρία πουλιά που επέστρεψαν στη φύση είναι ένα Όρνιο, μία Γερακίνα και μία αγριόπαπια Ψαλίδα. Ο δορυφορικός πομπός που τοποθετήθηκε στο Όρνιο αγοράστηκε από την Αλκυόνη μέσω του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Έχουν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες επανένταξης του Όρνιου, η πρώτη το 2021 από τη Βουλγαρία και η δεύτερη το 2022 από τη Δαδιά. Το πουλί βρέθηκε και τις δύο φορές εξασθενημένο στην περιοχή της Βιστωνίδας.

Επανένταξη Ψαλίδας στη Νάξο (Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος)

Επέλεξαν τη Νάξο λόγω της μεγάλης αποικίας Όρνεων της περιοχής και της δυνατότητας τοποθέτησης τροφής από Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Το πουλί στάλθηκε από τη Δράση για την Άγρια Ζωή στην Αλκυόνη το περασμένο καλοκαίρι και φιλοξενήθηκε μέχρι τώρα, σε μεγάλο κλωβό ώστε να γυμνάσει τα φτερά του και να φτάσει σε επιθυμητό σωματικό βάρος πριν την επανένταξη.

Τοποθέτηση του πομπού στο Όρνιο (Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος)

Η τοποθέτηση του πομπού έγινε από δακτυλιωτές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Μέσω του πομπού θα παίρνουν σήμα με πληροφορίες για την κατάσταση του πουλιού ανά 15 λεπτά και θα μπορέσουν να παρέμβουν, εάν φαίνεται κάτι να μην πηγαίνει καλά.

Η Γερακίνα είχε βρεθεί με κάταγμα στο φτερό στη Νάξο το καλοκαίρι και για την Ψαλίδα επιλέχτηκε η Νάξος λόγω του μεγάλου υγροβιότοπου του νησιού.

Επανένταξη Γερακίνας στη Νάξο (Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος)

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ