ΠΦΠΟ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στον Ιππόδρομο

Έντονη ανησυχία προκαλεί η τύχη των ζώων -ιπποδρομικών αλόγων και ζώων συντροφιάς- μετά την ανακοίνωση της Ιπποδρομίες Α.Ε. για το κλείσιμο του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. 

Τα ιπποειδή που βρίσκονται εκεί, τα πλημμυροπαθή και πυρόπληκτα σκυλιά που φροντίζει η ΜΚΟ Dogs᾽ Voice αλλά και τα εκατοντάδες άλλα αδέσποτα ζώα που διαβιούν στο χώρο κινδυνεύουν αν δεν μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος καθώς έχει δοθεί περιθώριο φιλοξενίας από την εταιρεία έως τις αρχές Μαρτίου.

Έντονος είναι και ο προβληματισμός σχετικά με το μέλλον της Κτηνιατρικής Κλινικής που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις, της μοναδική κλινικής για την περίθαλψη αλόγων που εξυπηρετεί περιστατικά της Νοτίου Ελλάδας.

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Φίλιππος Ένωση, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία της για τα 172 άλογα και τα αμέτρητα ζώα συντροφιάς και ζητάει από τους αρμόδιους περισσότερο χρόνο καθώς είναι αδύνατο να μεταφερθούν όλα τα ζώα σε κατάλληλο χώρο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τι αναφέρει η επιστολή της ΠΦΠΟ:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε ότι οι εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής έκλεισαν, και ότι τα ζώα που διαβιούν εκεί πρέπει να απομακρυνθούν έως τις 4 Μαρτίου, καθώς το ακίνητο περιέρχεται στο Κράτος.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και ανησυχούμε πολύ για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και τον τρόπο με τον οποίο θα αποκατασταθούν όλα αυτά τα ζώα μέσα σε μόλις 30 ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες των 172 αλόγων αγώνων που φιλοξενούνται στους χώρους δεν προλαβαίνουν να αναζητήσουν νέο χώρο φιλοξενίας εντός Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

Επίσης, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Dogs᾽ Voice, η οργάνωση που φιλοξενεί σκυλιά που έσωσε από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Για όλα τα φιλοξενούμενα ζώα χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και παροχής των κατάλληλων συνθηκών ευζωίας στη νέα τους κατοικία.

Παρακαλούμε όπως η προθεσμία απομάκρυνσης όλων των ζώων διαμορφωθεί με γνώμονα την ευζωία των ζώων και την ασφαλή μεταφορά τους σε νέο κατάλληλο προορισμό.

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή σας στην Κτηνιατρική Κλινική για άλογα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου. Η Κλινική αυτή είναι η μοναδική που υπάρχει και εξυπηρετεί περιστατικά της Νοτίου Ελλάδας. Όταν θα κλείσει, δεν θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής βοήθειας για όλα αυτά τα ζώα.

Παρακαλούμε, όπως ληφθεί μέριμνα για την άμεση δημιουργία νέας Ιππιατρικής Κλινικής, η οποία θα συνεχίζει να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα και θα εξυπηρετεί ιππιατρικά περιστατικά από όλη την Νότιο Ελλάδα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ