Η «Νέμεσις» απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και στο Υπουργείο Άμυνας για την προστασία των ζώων κατά τη διάρκεια αμυντικής δράσης

Επιστολή στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις», καθώς και στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ με αφορμή την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς και να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσουν τις ζωές τους και να σεβαστούν τους χώρους που ζουν.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ανταποκρινόμενη στην έκκληση στο διαδίκτυο του καταφυγίου ζώων Soulala Animal Rescue, που βρίσκεται στη Γάζα, απέστειλε στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και στο Υπουργείο Άμυνας επιστολή, ζητώντας να σεβαστούν τα ζώα που βρίσκονται στα καταφύγια, αλλά και τα ζώα του ζωολογικού κήπου.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο φροντίζει 400 σκύλους και 130 γάτες, πολλά από τα οποία είναι ανάπηρα ζώα και αδέσποτα κατοικίδια ζώα.

Όπως λένε οι εθελοντές του καταφυγίου χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, φάρμακα και κονδύλια για να ενισχύσουν τα υλικά περίφραξης καθώς τα σκυλιά προσπαθούν να ξεφύγουν λόγω του φόβου για εκρήξεις βομβών και αεροπορικές επιδρομές.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και σε ζώα στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. «Ζώα που με κάποιο τρόπο, ως εκ θαύματος, επέζησαν αφού οι ανθρώπινες οικογένειές τους σκοτώθηκαν, περιφέρονται στους δρόμους μόνα τους, πεινασμένα, τρομοκρατημένα και συχνά σοβαρά τραυματισμένα», δήλωσε ο φιλοζωικός φορέας Network for Animals.

Τα ζώα και τα παιδιά είναι τα μεγάλα αθώα θύματα κάθε πολέμου, αφού και δεν ευθύνονται για την οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, επεμβατικότητα και για τα εγκλήματα στους πολέμους.

Η Ομοσπονδία ζητάει και από άλλους οργανισμούς στη χώρα μας να πράξουν κάτι αντίστοιχο.

Στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Νέμεσις αναφέρει: «Πήραμε την πρωτοβουλία και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις βαθύτατες ανησυχίες μας για την υγεία όλων των μη ανθρώπινων όντων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα, ιδιαίτερα για την ασφάλεια των καταφυγίων ζώων ή άλλων εγκαταστάσεων με μεγάλο αριθμό ζώων. Σας γράφουμε για να σας ζητήσουμε με σεβασμό να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσετε τις ζωές τους και να σεβαστείτε τους χώρους που ζουν, καθώς πολλά από αυτά είναι ανάπηρα ή με μακροχρόνιες παθήσεις της υγείας τους. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το εξετάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ένα θέμα τέτοιας σημασίας».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ