Νέμεσις και Πανελλήνια Ένωση Κατά της Κακοποίησης των Ζώων δηλώνουν από κοινού παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του δράστη στο Πέραμα

Θύελλα αντιδράσεων από φιλόζωους έχει προκαλέσει το σοκαρισιτκό βίντεο με το περιστατικό κακοποίησης σκύλου από τον κηδεμόνα του στο Πέραμα.

Ο 38χρονος δράστης που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει με -όπως διακρίνεται- μία μυγοσκοτώστρα τον μικρόσωμο σκύλο του ταυτοποιήθηκε και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, προσήχθη το Σάββατο 14/10 το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς.

Για την πολύκροτη υπόθεση στο Πέραμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις και η Πανελλήνια Ένωση Κατά της Κακοποίησης των Ζώων ενημερώνουν ότι συνεργάζονται για την καλύτερη έκβαση και εξέλιξη της υπόθεσης και δηλώνουν από κοινού παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του δράστη προς υπεράσπιση της κατηγορίας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το συμβάν διαβιβάζεται την Τρίτη 17/10, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή του Α.Τ Περάματος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και στον εκεί Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων, οπότε θα μπορεί και να ζητηθεί από το δικηγόρο.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι επειδή κατά τα φαινόμενα η συγκεκριμένη πράξη κακοποίησης του ζώου τείνει να χαρακτηριστεί ως πλημμέλημα, οι δυο φορείς θα ζητήσουν και θα επιχειρηματολογήσουν γιατί είναι εμφανέστατα κακουργηματική ενώ για τα ίδια τα ζώα ενημερώνει ὀτι θα γίνουν τα νομίμως προβλεπόμενα.

«Θα εκφράσουμε για πολλοστή φορά την άποψη, ότι είναι εξαιρετικά λυπηρό και μη έντιμο να μην έχουμε την ηθική στάση και τα κότσια να καταγγείλουμε και να καταθέσουμε για μια υπόθεση κακοποίησης ζώου ή ανθρώπου “φορτώνοντας” σε συνανθρώπους μας την ευθύνη αυτή», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, Νέμεσις.

Η Ομοσπονδία τέλος αναφέρει ότι το γεγονός πως κάποιος δράστης αφήνεται ελεύθερος ή με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη, προβλέπεται από τη δικονομία και συμβαίνει για πράξεις που έχουν τελεστεί και κατά ανθρώπων και κατά ζώων. «Σε συντριπτικό δε ποσοστό και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι χωρίς αυτό κατ᾽ ανάγκη να υποδηλώνει κάτι», καταλήγει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση-ενημέρωση της Νέμεσις για την υπόθεση

 


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ