«Νέμεσις» για την καθιέρωση της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: Μία ευχάριστη έκπληξη του Υπουργείου Παιδείας

Καθιερώνεται η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας για κάθε σχολικό έτος, μία ευχάριστη έκπληξη του Υπουργείου Παιδείας.

Την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή εκφράζει η Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, με τη παρακάτω επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακάκη.

«Κύριε Υπουργέ,

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την καθιέρωση της 4ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων, ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας για κάθε σχολικό έτος μετά την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π), η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων Φιλοζωίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Κατσαρού.

Η εισαγωγή της φιλοζωίας στην εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελεί τομέα αιχμής στην εφαρμογή μιας στρατηγικής, που στόχο θα έχει την αλλαγή της στάσης μας απέναντι στα ζώα, θα ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε ένα από τα κορυφαία σήμερα κατά τη γνώμη μας θέματα, αυτό του σεβασμού στη Φύση, στο Περιβάλλον και σε όλα τα Ζώα.

Η συστηματική επιμόρφωση και εμπλοκή των μαθητών σε δράσεις για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης απέναντι στα άλλα ζώα, όπως και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους, θα πρέπει να ενσωματωθούν στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας.

Τα εξαιρετικά πολλά και βάναυσα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, η μείωση της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή κρίση είναι ανάμεσα στα βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε σήμερα και δεν επιτρέπεται πλέον να τα προσπερνάμε αβασάνιστα.
Η περιβαλλοντική και φιλοζωική καλλιέργεια του σημερινού Έλληνα υπολείπεται τρομακτικά των άλλων ευρωπαϊκών λαών, γι αυτό και είναι πλέον επιτακτική και αδήριτη η ανάγκη εισαγωγής υποχρεωτικών μαθημάτων σε όλη τη κλίμακα της εκπαίδευσης, στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια αλλά και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (σε μη κτηνιατρικές σχολές).

Γι᾽ αυτό και η υποχρεωτικότητα αυτή αποτελεί κύρια και πρωταρχική διεκδίκησή μας.
Προς τούτο, είμαστε στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία πάνω στη καινοτόμο αυτή πρότασή μας, καθώς η παιδεία είναι το κύριο μέσο για να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα υπόλοιπα ζώα με τα οποία συγκατοικούμε το πλανήτη Γη, αλλά και τη φύση γύρω μας και ελπίζουμε πως όλοι μαζί, μέσω του σχολείου, θα διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση της παραπάνω πρότασης αρμόδιος είναι ο Ρηγόπουλος Νικόλαος, Μαθηματικός, Διευθυντής 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μούδρου Λήμνου τηλ: 6946442210, υπεύθυνος Παιδείας της Ομοσπονδίας μας.»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ