Παιδιά και εκπαιδευτικοί στον Ίλιον “πρασίνισαν” τη σχολική τους αυλή προς όφελος της φύσης

Ο προαύλιος χώρος των σχολείων είναι συνήθως μια τσιμεντένια επιφάνεια με ελάχιστα δέντρα και σχεδόν καθόλου πράσινο ή χώμα και ως εκ τούτου απόλυτα αφιλόξενος για την άγρια ζωή και ένα σχολείο στον Ίλιον αποφάσισε να δράσει!

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 9ου Γυμνασίου Ιλίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ Blooming Schools, αποφάσισαν να “πρασινίσουν” τη σχολική αυλή προς όφελος τόσο των ίδιων, όσο και των φτερωτών συγκατοίκων τους.

Σε συνέχεια της συμμετοχής τους σε βιωματικές δραστηριότητες που τους επέτρεψαν να γνωρίσουν καλύτερα τη φύση στις πόλεις και να αντιληφθούν τη σημαντικότητά της, τα παιδιά ανέλαβαν ρόλο… κηπουρών φύσης.

“Πρασινίσουν” τη σχολική αυλή προς όφελος τόσο των ίδιων, όσο και των φτερωτών συγκατοίκων τους (Φωτ.: Μαρία Μαραθιά | Elliniki Ornithologiki Etaireia)

Κατασκεύασαν ζαρτινιέρες, φύτεψαν φυτά της ελληνικής χλωρίδας, κατάλληλα ώστε να προσφέρουν τροφή στις μέλισσες και σε άλλα έντομα, αλλά και καταφύγιο ή τροφή στα πουλιά, και έσπειραν σπόρους ανθοφόρων φυτών που θα φέρουν την άνοιξη στη σχολική αυλή.

Η δράση αποτελεί μέρος της πιλοτικής εφαρμογής του Οδηγού για αστικούς κήπους στα σχολεία, που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Blooming Schools, ώστε να δημιουργηθούν γωνιές άγριας φύσης στις σχολικές αυλές.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ