Πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας η εκπαιδευτική συνάντηση για τη διαχείριση περιστατικών αλληλεπίδρασης αρκούδας-ανθρώπου

Περισσότεροι από 50 επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και άλλοι εμπλεκόμενοι στη διατήρηση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική συνάντηση πριν από λίγες ημέρες στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, με σκοπό την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, τη μείωση των ζημιών και των απωλειών ζωικού κεφαλαίου που προκαλούνται από μεγάλα σαρκοφάγα και την υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης συνύπαρξης, μεταξύ του ανθρώπου και του πληθυσμού της καφέ αρκούδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με παρουσίαση σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών αλληλεπίδρασης αρκούδας-ανθρώπου, ενώ παράδωσε και 30 antipoison kit σε 23 κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του έργου LIFE Bear-Smart Corridors στο οποίο συμμετέχει και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ως εταίρος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ