Διαμαρτυρία περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στην τοποθεσία Δούκας του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου

Με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην τοποθεσία «Δούκας» του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου, εκεί όπου άλλη μια εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) είναι σε εξέλιξη.

Η Καλλιστώ από την πρώτη στιγμή στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων, μιας και ο ορεινός όγκος Βέρνου-Βιτσίου είναι ήδη επιβαρυμένος από σχεδιαζόμενους και εν λειτουργία ΑΣΠΗΕ, ενώ οι οικολογικές επιπτώσεις είναι ήδη ορατές.

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή ενός πολύτιμου οικοσυστήματος. Διεκδικούμε την ακύρωση του έργου στην τοποθεσία “Δούκας” του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει ήδη συντελεστεί», αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις οι οποίες ζητούν την υπαγωγή ολόκληρου του ορεινού όγκου του Βέρνου-Βιτσίου στον θεσμό “Απάτητα Βουνά” καθώς και την παύση όλων των εργασιών μέχρι την έκδοση των δύο αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγές της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και κατοίκων.

Το Βίτσι αποτελεί σημαντικό πεδίο πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών με σηματοδοτημένα μονοπάτια φυσιολατρικής αλλά και ιστορικής σημασίας και αξίας. Η περιοχή εγκατάστασης του ΑΣΠΗΕ αποτελεί μέρος της ζώνης μόνιμης παρουσίας και ενδιαίτησης, κατανομής και εύρους εξάπλωσης της καφέ αρκούδας που αποτελεί είδος προτεραιότητας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ