Ο αδέσποτος Μπομπ: Από το κλουβί της Λήμνου, σε σκυλί σωτήρας για αγνοούμενους στη Σουηδία

Της Βασιλείας Καμάρα

Λένε ότι το σκουπίδι τους ενός μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου. Στην παρακάτω όμορφη ιστορία, μία γυναίκα βρήκε τον πολύτιμο θησαυρό της ανάμεσα σε πολλά ανεπιθύμητα πλάσματα που βιώνουν καθημερινά την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Μία χειμωνιάτικη μέρα, πριν από δύο χρόνια, ένας άνθρωπος αποφάσισε να παρατήσει σε χαρτόκουτο ένα κουτάβι μαζί με τα αδελφάκια του, όλα ηλικίας 2 μηνών. Για καλή τους τύχη, τα κουτάβια κατέληξαν στο καταφύγιο του Δήμου Λήμνου όπου μεγάλωναν σε κλουβί και δεν πέθαναν αβοήθητα στο δρόμο.

Έρωτας με την πρώτη ματιά

Ένα χρόνο μετά, όταν τα σκυλάκια ήταν ενός έτους, η Sophie Granqvist από την Σουηδία ενδιαφερόταν να υιοθετήσει έναν σκύλο και όλα άλλαξαν όταν ανακάλυψε έναν ιστότοπο με αδέσποτα ζωάκια. Τότε ήταν που είδε τον Μπομπ σε μία φωτογραφία και αμέσως τον ερωτεύτηκε.

«Κάτι στα μάτια του έλεγε ότι ήταν αυτός που έπρεπε να υιοθετήσω. Τον υιοθέτησα και τον πήρα στη Στοκχόλμη», λέει στο pet-in.gr.

Η Sophie με τον Μπομπ (Φωτο Instagram | streetdog_bob)

Η ζωή του αδέσποτου σκύλου της Λήμνου έμελλε να αλλάξει και το ταξίδι προς τη νέα οικογένεια του πανέμορφου και ξεχωριστού Μπομπ, μίας διασταύρωσης Γερμανικού Ποιμενικού και κοντότριχου Πόιντερ, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2022.

«Ήταν ένα απίστευτα ομαλό και ασφαλές ταξίδι από την Ελλάδα στη Σουηδία. Ο Μπομπ μένει με εμένα και τον γιο μου που είναι 15 ετών», λέει η Sophie Granqvist στο pet-in.gr.

Το νέο του σπίτι

Η οικογένεια του Μπομπ ζει στο Μπορλάνγκε της επαρχίας Νταλάρνα κοντά στο δάσος. Εκεί ο νέος κάτοικος της περιοχής έχει την ευκαιρία να ζει ευτυχισμένος, να απολαμβάνει τις βόλτες του στο καταπράσινο τοπίο και να κάνει τις βουτιές του στη λίμνη.

«Ο Μπομπ λατρεύει να είναι με την οικογένειά του και να πηγαίνει ταξίδια. Κάνουμε πεζοπορία στη φύση και παίζουμε με φίλους. Περισσότερο από όλα λατρεύει να χουζουρεύει στον άνετο καναπέ του σπιτιού», περιγράφει η Sophie.

Ο Μπομπ απολαμβάνει πολλές δραστηριότητες με τη νέα του οικογένεια στη Σουηδία (Φωτο Sophie Granqvist)

Το κρυμμένο ταλέντο του Μπομπ

Περνώντας πολύ χρόνο με το νέο μέλος της οικογένειάς της, η Sophie ανακάλυψε ότι ο Μπομπ είχε ένα κρυμμένο ταλέντο: του αρέσει να εξασκείται στην αναζήτηση αντικειμένων και ανθρώπων.

«Εγγραφήκαμε σε έναν σύλλογο που ονομάζεται “Missing People”. Προπονούμαστε αρκετές φορές την εβδομάδα αναζητώντας ανθρώπους στο δάσος. Και όταν κάποιος αγνοείται, καλούμαστε να τον αναζητήσουμε», αποκαλύπτει η Sophie.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bob 🐶 (@streetdog_bob)

Όταν κάποιος αγνοείται, καλούνται να τον αναζητήσουν (Φωτο Sophie Granqvist)

«Όλοι πιστεύουν ότι ο Μπομπ έχει μεγάλο ταλέντο στην αναζήτηση αγνοουμένων. Προχωράει μπροστά στο δάσος, εντελώς ατρόμητος και είναι τόσο συγκεντρωμένος στο να βρει τον αγνοούμενο», συνεχίζει.

Ο Μπομπ έχει ένα κρυμμένο ταλέντο να βρίσκει αγνοούμενους (Φωτο Sophie Granqvist)

Εκπαιδεύοντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Έτσι η Sophie Granqvis πήρε την μεγάλη απόφαση και μαζί με τον Μπομπ πήγαν στη Στοκχόλμη για να κάνουν μια δοκιμή ώστε να διαπιστωθεί αν ο Μπομπ έχει τις αντοχές να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρώην αδέσποτος σκύλος της Λήμνου πέρασε το τεστ με απόλυτη επιτυχία.

Τον Αύγουστο, η Sophie και ο Μπομπ ξεκινούν την τετράμηνη εκπαίδευσή τους για να γίνει σκυλί περιπολίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η δουλειά ενός σκύλου περιπολίας είναι να χρησιμοποιεί την καλά ανεπτυγμένη αίσθηση της ακοής και της όσφρησής του για να προειδοποιεί τον χειριστή του για άτομα στη φυλασσόμενη περιοχή. Ο σκύλος εκπαιδεύεται στο να επισημαίνει ξεκάθαρα ήχους στο έδαφος από σταθερές τοποθεσίες και σε κίνηση», μας εξηγεί.

«Ο Μπομπ και εγώ θα βοηθήσουμε σε περίπτωση πολέμου και καταστροφών στη Σουηδία», λέει η Sophie στο pet-in.gr.

Η Sophie και ο Μπομπ ξεκινούν την τετράμηνη εκπαίδευσή τους για να γίνει σκυλί περιπολίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις (Φωτο Sophie Granqvist)

Το happy end μίας θλιβερής εγκατάλειψης

Η Sophie Granqvist θέλει πολύ να βοηθήσει να διαδοθεί το μήνυμα για την σημαντικότητα της υιοθεσίας σκύλων.

Το κάποτε ανεπιθύμητο αδεσποτάκι πλέον ζει ευτυχισμένο με τη νέα του οικογένεια και η ιστορία του Μπομπ αποδεικνύει ότι τελικά ο θησαυρός τις περισσότερες φορές βρίσκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και την καρδιά μας γεμάτη.

Η κηδεμόνας του Μπομπ δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram @streetdog_bob όπου μπορείτε να ακολουθείτε την ζωή του στη Σουηδία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ