Πού βρίσκονται οι περισσότερες φωλιές θαλάσσιων χελωνών στον κόσμο;

Η κομητεία του Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα των ΗΠΑ πρόκειται για την περιοχή που «κρατάει» το ρεκόρ του αριθμού φωλιών θαλασσίων χελωνών, το οποίο μάλιστα καταγράφηκε κατά τη διάρκεια μίας και μόνο περιόδου στην παραλία Τζούνο.

Έως και την Κυριακή, η παραλία Τζούνο, μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων (9,5 μιλίων), μετρούσε ήδη 21.872 φωλιές θαλάσσιων χελωνών, κυρίως Καρέτα καρέτα, συγκριτικά με ένα σύνολο 18.132 φωλιών στο τέλος της σεζόν, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σπάμε αυτό το ρεκόρ όλων των εποχών», δήλωσε ο Δρ Τζάστιν Περό, αντιπρόεδρος έρευνας στο Loggerhead Marinelife Center.

Η συντριπτική πλειονότητα των φωλιών, περίπου 15.000 εξ αυτών, ανήκουν σε χελώνες του είδους Καρέτα καρέτα, αλλά στην περιοχή φωλιάζουν και άλλα είδη θαλάσσιων χελωνών, όπως πράσινες χελώνες και δερματοχελώνες, όλα εκ των οποίων θεωρούνται ευάλωτα ή απειλούμενα.

«Οι προσπάθειες διατήρησης των ωκεανών που γίνονται εδώ και δεκαετίες επιτέλους καρποφορούν και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αυτά τα ζώα και τα οικοσυστήματα τους», δήλωσε ο Περό. Αλλά δεν είναι μόνο η Φλόριντα που έχει πολλές χελώνες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι παραλίες της κομητείας Μπάλντουιν στην Αλαμπάμα βρίσκονται επίσης σε δυναμική τροχιά.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένες πολιτείες του Κόλπου των ΗΠΑ και του Ατλαντικού έχουν σημειώσει πρωτοφανείς αυξήσεις στις φωλιές χελωνών, προβάλλοντας μια εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών ως καταφύγιο για το είδος, αφού κάθε χελώνα που εκκολάπτεται εκεί θα επιστρέφει χρόνο με το χρόνο για να γεννήσει τα αυγά της στην ίδια παραλία.



Με πληροφορίες από palmbeachpost.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram & στο Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ