Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού καταδικάζει τις δηλητηριάσεις αδέσποτων σε Αιδηψό και Ταξιάρχη

Με αφορμή την μαζική εξόντωση γατών και σκύλων, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο καταδικάζει τις δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων που αποτελούν ύψιστη κακοποίηση ενώ ανακοινώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη πράξη τόσο εξώδικη όσο και δικαστική για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αιδηψού και του Ταξιάρχη.

Τα ζώα προστατεύονται από Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Εθνικές Συμβάσεις και Νόμους. Τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές και διοικητικά πρόστιμα όσοι κακοποιούν, δηλητηριάζουν και δολοφονούν ζώα.

Η περίθαλψη και η φροντίδα αδέσποτων ζώων όχι μόνο επιβάλλεται από αξιακές παραμέτρους, οι οποίες δυστυχώς  φαίνεται να έχουν απολεσθεί, αλλά και στηρίζεται από την εθνική μας νομοθεσία. (νόμος 4830 του 2021).

Τα αδέσποτα ζώα σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία μας, περισυλλέγονται, περιθάλπονται, στειρώνονται και αφήνονται ελεύθερα στα σημεία όπου διαβιούσαν πριν την περισυλλογή.

Η εγκατάλειψη τους αποτελεί την ύψιστη μορφή κακοποίησής τους!

Η μόνη λύση είναι οι στειρώσεις προκειμένου να μην πολλαπλασιάζονται και εν συνεχεία εγκαταλείπονται από ανεύθυνους συμπολίτες μας. Ο καθένας μας οφείλει και υποχρεούται να εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία. Οι θανατώσεις, οι δηλητηριάσεις με τις γνωστές σε όλους μας φόλες και η παρεμπόδιση σίτισης αδέσποτων από πολίτες είναι πράξεις αξιόποινες.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού καταδικάζει απερίφραστα τις εγκληματικές πράξεις δημοτών μας που με δηλητήριο θανάτωσαν δεκάδες αδέσποτα που προσπαθούσαν απλά να επιβιώσουν στους δρόμους.

Προχωρεί σε κάθε νόμιμη πράξη τόσο εξώδικη όσο και δικαστική για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αιδηψού και του Ταξιάρχη τις τελευταίες ημέρες και αναμένουν τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών.

Οι ποινές είναι κακουργηματικού χαρακτήρα με διοικητικά πρόστιμα ύψους έως και 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη για κάθε περιστατικό ξεχωριστά! (νόμος 4745 του 2020).

Η συγκεκριμένη πράξη διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού ή παρόμοιου εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο, έχει το δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί στους περιπάτους τους και να καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές οτιδήποτε σχετικό πέσει στην αντίληψή τους.

δηλητηριάσεις


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ