Κύμα συμπαράστασης πολιτών προς το καταφύγιο της Πάρου που κινδυνεύει να κλείσει

Έντονη συγκίνηση προκαλεί το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης πολιτών για το καταφύγιο της Πάρου που αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του λόγω αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις για τα 90 περίπου αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο του.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 9/8, το καταφύγιο στο Μαράθι «PAWS – Paros Animal Welfare Society» ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας του από τις αρχές Σεπτεμβρίου με κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο αρκετά από τα αδέσποτα ζώα, γεγονός που συντάραξε αρκετό κόσμο εκδηλώνοντας την δυσαρέσκεια του.

«Δυστυχώς, εδώ και 9 χρόνια και παρ᾽ όλες τις πιέσεις μας με τις αντίστοιχες πάντα ανεκπλήρωτες διαβεβαιώσεις και από τον ίδιο το Δήμαρχο, το καταφύγιό μας το λειτουργούμε αποκλειστικά με δωρεές και κάποιες χορηγίες», γράφει ο σύλλογος ενώ απαντώντας σε ένα από τα σχόλια, ανέφερε ότι από τον Ιούλιο του ᾽22 έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους στο Δήμο χωρίς να κάνουν τίποτα.

Μετά τη χθεσινή ανάρτηση του φιλοζωικού συλλόγου για αναστολή λειτουργίας λόγω της σοβαρής οικονομικής κατάστασης που θα αντιμετωπίσει σύντομα, έχουν κατακλυστεί από μηνύματα υποστήριξης και προσφορές βοήθειας.

Με εκατοντάδες μηνύματα και κοινοποιήσεις από ανθρώπους που θέλησαν να δείξουν την συμπαράστασή τους, το καταφύγιο δέχεται δωρεές φιλόζωων που τάσσονται στο πλευρό των εθελοντών.

«Μετά την ανάρτηση που περιγράφει τη σοβαρή οικονομική κατάσταση που θα αντιμετωπίσει σύντομα ο Σύλλογος PAWS, έχουμε κατακλυστεί από μηνύματα υποστήριξης και προσφορές βοήθειας και σας ευχαριστούμε όλες και όλους σας θερμά!», αναφέρει.

Παρακάτω η ανάρτηση του PAWS για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει:


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ