Ο Δήμος Βύρωνα θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή εναντίον του προσώπου που θανάτωνε γάτες με το σκύλο του

Με εισήγηση του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παράσταση του Δήμου στο δικαστήριο για την υπόθεση της θανάτωσης γατών στο Πάρκο Ανάληψης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες πολιτών που βρισκόντουσαν μαζί με τα παιδιά τους στο Πάρκο αλλά και από άλλες ανάλογες καταγγελίες. Ο Δήμος Βύρωνα, που συνεργάστηκε στενά με το Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης και να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, θα κινηθεί και νομικά προκειμένου να επιδιώξει την τιμωρία του.

Όπως τόνισε ο Γρηγόρης Κατωπόδης, «ο Δήμος Βύρωνα έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας και είναι ένας από τους Δήμους που παρουσιάζουν πολύ σημαντικό έργο στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Γι΄αυτό οφείλει να δώσει το μήνυμα, ότι οι κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα ζώα και πολύ περισσότερο η θανάτωση ζώων από πρόθεση, είναι μη ανεκτές στο Βύρωνα και απολύτως καταδικαστέες».

Με την κίνηση αυτή ο Δήμος Βύρωνα επιδιώκει να αποτρέψει από αντίστοιχες συμπεριφορές στο μέλλον, να ενθαρρύνει όσους πολίτες είναι μάρτυρες κακοποίησης ζώων να το καταγγέλλουν και να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες ενέργειες και από άλλους Δήμους της χώρας.

«Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι δείκτης κοινωνικής υγείας και πολιτισμού!»


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) χαιρετίζει την απόφαση του Δήμου Βύρωνα τονίζοντας την σημασία των δήμων της χώρας να προβαίνουν σε νομικές ενέργειες κατά της κακοποίησης των ζώων. Συγκεκριμένα η δικηγόρος της ΠΦΠΟ Έλενα Αρβανίτη δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την πρώτη ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για παράσταση πολιτικής αγωγής για κακοποίηση αδέσποτων. Συγκεκριμένα αφορά την θανάτωση κατ’ εξακολούθηση γατών από συνοδό σκύλου στο Βύρωνα και την Καισαριανή. Για την ίδια υπόθεση παράσταση πολιτικής αγωγής. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν και οι Δήμοι της χώρας να κάνουν νομικές ενέργειες κατά ανθρώπων που κακοποιούν τα ζώα. Ελπίζουμε το παράδειγμα του Δήμου Βύρωνα να το ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι».


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ