Ο PAWS υπέγραψε τριετές συμφωνητικό με την Animal Action Greece για στειρώσεις γατών σε Πάρο και Αντίπαρο

Ο PAWS υπέγραψε σήμερα τριετές συμφωνητικό με την Animal Action Greece (AAG) για στειρώσεις αδέσποτων και ημι-δεσποζόμενων γατών στην Πάρο και Αντίπαρο.

Ημι-δεσποζόμενες γάτες θεωρούνται αδέσποτες γάτες που ταΐζονται και φροντίζονται από εθελοντές σε μικρές ομάδες ή γατο-αποικίες και που βέβαια, δεν ανήκουν στους εθελοντές. Οι εγκρίσεις για γάτες προς στείρωση θα ελέγχονται από την AAG η οποία και χρηματοδοτεί το έργο αυτό, μέσω της πιο κάτω Διαδικασίας Παραπομπής.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια ομάδα γατών ή γατο-αποικία και θέλετε να στειρώσετε κάποιες γάτες δωρεάν, παρακαλούμε να ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες προς την AAG για την δέσμευσή τους να χρηματοδοτήσουν αυτό το τεράστιο έργο στην Πάρο και Αντίπαρο, το οποίο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων γατών στην περιοχή μας αλλά και στην αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ευζωίας τους.


Διαδικασία Παραπομπής

Η διαδικασία παραπομπής των αδέσποτων γατών στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους θα γίνεται μέσω της Συντονίστριας του έργου μας, Ευδοκίας Δρίτσα ή, σε περίπτωση απουσίας της, της Υπεύθυνης Προγραμμάτων, Σεραφίνας Αβραμίδου, ως εξουσιοδοτημένο/α άτομο/α της AAG που συνεργάζονται με τις Τοπικές Φιλοζωικές Ομάδες.

Κάθε ενδιαφερόμενος με γάτες προς στείρωση θα πρέπει να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο πρόγραμμα της AAG, επιλέγοντας έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους:

  1. Μέσω e-mail προς την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] (εναλλακτικά, σε περίπτωση απουσίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected])
  2. Μέσω γραπτού μηνύματος σε Viber ή WhatsApp στον τηλεφωνικό αριθμό +306987109175, γνωστοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία: Αριθμός γατών προς στείρωση, φύλο, περιοχή, εάν πρόκειται για ημι-δεσποζόμενα ή αδέσποτα καθώς και ο τρόπος που έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα της AAG.

Ενδέχεται να ζητηθούν διευκρινίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι γάτες πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα της AAG, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αφορά αμιγώς αδέσποτες και ημι-δεσποζόμενες γάτες της Πάρου και της Αντιπάρου.

Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο εκπρόσωπος της AAG θα δίνει την έγκριση, ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο ότι θα πρέπει να κλείσει το ραντεβού για την στείρωση απευθείας με τον κτηνίατρο της επιλογής του, και ενημερώνοντας παράλληλα και τον κτηνίατρο ότι έχει δοθεί έγκριση.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται βοήθεια για την περισυλλογή των γατών, θα κανονίζεται από την συντονίστρια ραντεβού με τις βοηθούς τους προγράμματος προκειμένου να συλλέξουν τις γάτες και να τις μεταφέρουν σε κάποιον συνεργαζόμενο κτηνίατρο ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ