Οι Ροδίτες παραδίδουν μαθήματα εθελοντισμού – Έλληνες και ξένοι ένωσαν τις δυνάμεις για τον καθαρισμό των δασών και τη σίτιση των ελαφιών

Θετικό αντίκτυπο είχε το κάλεσμα προς όσους ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στη Ρόδο για τη σίτιση των ελαφιών και τον καθαρισμό των δασικών περιοχών στο Σάββατο 5 Αυγούστου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλοζωικής «Ζώα του Δάσους».

Περίπου 30 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο δάσος αφήνοντας στην άκρη την διασκέδασή τους για καλό σκοπό.

Άνθρωποι από χωριά, από την πόλη, από Γερμανία, Ιταλία, Αμερική και Σουηδία έγιναν μία γροθιά ώσπου να βρουν τα σωστά σημεία για σίτιση των ελαφιών και να καθαρίσουν τα δάση από τα σκουπίδια.

σίτιση
Φωτο Facebook | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ- ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, οι εθελοντές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν αρκετά ελάφια γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει ζωή.

«Θέλουμε όλοι να δώσουμε ζωή ξανά στο δάσος μας και να προστατεύσουμε τα ζώα που κατάφεραν να επιβιώσουν, ας το κάνουμε ομαδικά και με το σωστό τρόπο!» τονίζει ο σύλλογος φιλοζωικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ποσότητες τροφής που δόθηκαν είναι από δωρεές πολιτών και από τη Φιλοζωϊκή Οργάνωση «Αδέσποτος Παλμός».

σίτιση
Φωτο Facebook | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ- ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Μετά το τέλος της δράσης, οι εθελοντές έγιναν παρέες και επισκέφτηκαν για φαγητό εστιατόρια στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Οι σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ εθελοντών είναι ισχυρές και δυνατές γιατί μαθαίνουμε να αλληλοστηριζόμαστε!», γράφει ο σύλλογος.

«Εμείς οι Ροδίτες αυτές τις ημέρες παραδίδουμε μαθήματα εθελοντισμού σε όλους τους τομείς. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε οτιδήποτε δε μας αρέσει και να κάνουμε το κόσμο γύρω μας καλύτερο. Εμείς είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου. Από εμάς περνάνε όλα,» καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ