Οικογένεια οδήγησε πάνω από 20 ώρες για να υιοθετήσει Χάσκι με στραβό χαμόγελο

Ένα αστείο Χάσκι με το όνομα Χάρβεϊ, που κάποιοι τον αποκαλούσαν “άσχημο”, υιοθετήθηκε τον περασμένο μήνα από μια οικογένεια που οδήγησε 2.600 μίλια μετ’ επιστροφής σε έξι ημέρες για να τον παραλάβει.

Όταν που ο σκύλος έφτασε  τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Τμήμα Υπηρεσιών Ζώων του Σαν Ντιέγκο, ήταν λεπτός και βρώμικος και με παραμορφωμένο πρόσωπο. Ο Χάρβεϊ πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα των DC Comics, Χάρβεϊ Ντεντ ή “Two Face” – έναν από τους αρχέγονους εχθρούς του Batman. 

Οι κτηνίατροι που τον εξέτασαν πιστεύουν ότι η δυσμορφία του προσώπου του είναι πιθανώς από δάγκωμα που δέχτηκε όταν ήταν πολύ μικρό κουτάβι. Το ίδιο δεν δείχνει να ενοχλείται από αυτή την ιδιαιτερότητα, ωστόσο φαίνεται να ενοχλούσε τους πιθανούς κηδεμόνες, αφού οι άνθρωποι περνούσαν από δίπλα του και δεν του έριχναν ούτε μια δεύτερη ματιά.

Τότε η υπαστυνόμος του Τμήματος Υπηρεσιών Ζώων του Σαν Ντιέγκο, Τζόι Όλινγκερ, δημιούργησε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία περιέγραφε την προσωπικότητα του Χάρβεϊ και γιατί κάποιος πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία.

Χάσκι
Ο Χάρβεϊ, το χάσκι, υιοθετήθηκε μετά από ανάρτηση του Τμήματος Υπηρεσιών Ζώων του Σαν Ντιέγκο στο Facebook

«Ο Χάρβεϊ είναι ένα ήσυχο και ήρεμο χάσκι που τα πάει καλά με τα άλλα σκυλιά και αγαπάει τις λιχουδιές», έγραψε στην ανάρτηση.

«Ο Χάρβεϊ έχει μια δυσμορφία στο πρόσωπο που δεν τον ενοχλεί αλλά του δίνει ένα στραβό χαμόγελο. Νομίζω ότι αυτό τον κάνει ακόμα πιο αξιαγάπητο».

Η Λάνγκστον από την Ουάσινγκτον ενθουσιάστηκε με τον σκύλο και αμέσως απάντησε στην ανάρτηση.

«Την πρώτη φορά που είδα το “χαζοχαρούμενο” χαμόγελο του Χάρβεϊ, είπα: “Θεέ μου, αυτό είναι το πιο χαριτωμένο σκυλί», δήλωσε η Λάνκστον στο Fox News Digital. 

«Αστειεύτηκα με τον σύζυγό μου ότι είχα βρει τον δεύτερο σκύλο μας. Συζητούσαμε να πάρουμε έναν δεύτερο σκύλο εδώ και καιρό. Ο Ρίβερ, ο πρώτος μας σκύλος, αγαπάει τα άλλα σκυλιά και χρειάζεται έναν φίλο. Μετά από σκέψη, η Λάνγκστον είπε ότι ήξερε πως ο Χάρβεϊ ήταν ο κατάλληλος» περιγράφει.

«Είδα το αστείο του πρόσωπο και σκέφτηκα ότι “βρήκα τον σκύλο μας. Ήταν τόσο αλλόκοτος και αξιολάτρευτος», δήλωσε η Λάνγκστον.

Μέσα σε τρεις ημέρες, η Λάνγκστον πήρε τα παιδιά της και ταξίδεψαν πάνω από 20 ώρες για να φτάσουν στο καταφύγιο.

Όταν οι Λάνγκστον γνώρισαν για πρώτη φορά τον Χάρβεϊ, τον ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά.

Αφού πέρασαν λίγο χρόνο μαζί του για να τον γνωρίσουν, έπρεπε να περάσει και μια δεύτερη δοκιμασία η οποία ήταν να γνωρίσει τον σκύλο τους τον Ρίβερ και αφού τα πήγαν περίφημα, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι της επιστροφής. 

Η ιστορία του Χάρβεϊ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην κρίνουν έναν σκύλο από τα ελαττώματά του.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ