Τορόντο: «Απαγορεύεται το γαύγισμα» σε πάρκο για… σκύλους – Αντιδράσεις από φιλόζωους ιδιοκτήτες

Επανεξετάζεται στο Τορόντο του Καναδά η τοποθέτηση σε πάρκα για σκύλους πινακίδων όπου αναγράφεται ότι «απαγορεύεται το γαύγισμα», αφού οι ιδιοκτήτες σκύλων αντέδρασαν έντονα και αποκάλεσαν την απαγόρευση «τρέλα».

Οι αξιωματούχοι της πολυπληθέστερης πόλης του Καναδά «έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια», όπως περιγράφει και η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian, καθώς αναγκάστηκαν να ματαιώσουν την προσπάθειά τους για την απαγόρευση του γαυγίσματος στα τοπικά πάρκα σκύλων.

Παρόλο που οι κάτοικοι του Τορόντο είναι συνηθισμένοι στους καθημερινούς ήχους της θορυβώδους ζωής στην πόλη -κυκλοφοριακή συμφόρηση, φορτηγά, βαρέα μηχανήματα, θορυβώδεις γείτονες κ.α.- τις τελευταίες εβδομάδες οι επισκέπτες ενός πάρκου σκύλων της πόλης έμειναν έκπληκτοι στη θέα μιας πινακίδας που ζητούσε ησυχία.

Ειδικότερα, στην πινακίδα αναγραφόταν: «Λόγω της εγγύτητας των κατοίκων της περιοχής, μην επιτρέπετε στους σκύλους σας να γαυγίζουν και να ενοχλούν τη γειτονιά. Το υπερβολικό γαύγισμα δεν θα γίνει ανεκτό». Οι ιδιοκτήτες χαρακτήρισαν την προειδοποίηση ως «τρέλα» και διερωτήθηκαν τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «υπερβολικό» γαύγισμα.

«Βρισκόμαστε σε πάρκο σκύλων, οπότε νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια μορφή γαυγίσματος ή λίγη φασαρία», δήλωσε μια ιδιοκτήτρια σκύλου στην Global News. «Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα θεωρούσε ότι αυτό πρόκειται για μια λογική πινακίδα». Το απόγευμα της Τετάρτης, η πόλη φάνηκε να συμφωνεί, στέλνοντας δύο δημοτικούς υπαλλήλους στο πάρκο για να αφαιρέσουν την πινακίδα.

«Αν και η πινακίδα τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση με σκοπό να βοηθήσει τους επισκέπτες της περιοχής που δε χρησιμοποιούν λουρί (σ.σ. στο πάρκο) και τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών να συνυπάρξουν αρμονικά, αναγνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες δεν ανταποκρίθηκαν στο στόχο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πόλη του Τορόντο. «Η πόλη θα επανεξετάσει τη διαδικασία έγκρισης των πινακίδων για να διασφαλίσει τη σαφή επικοινωνία στις μελλοντικές πινακίδες».

Παρά ταύτα, σε ένα άλλο πάρκο σκύλων σε μια γειτονιά του κέντρου, μια διαφορετικά διατυπωμένη πινακίδα παρέμεινε στη θέση της. Σ’ αυτήν αναγράφεται: «Παρακαλούμε να σέβεστε τους γείτονες και να αποτρέπετε το γαύγισμα του σκύλου σας». Οι κάτοικοι λένε ότι τοποθετήθηκαν τρεις τέτοιες πινακίδες στο πάρκο σκύλων το φθινόπωρο.

Το πρωί της Πέμπτης, αναφορικά με τις συγκεκριμένες πινακίδες,μια ιδιοκτήτρια σκύλου δήλωσε: «Το καταλαβαίνω. Όταν υπάρχουν αρκετά σκυλιά εδώ, μπορεί να ενθουσιαστούν και να γίνουν λίγο δυνατά και είμαστε κοντά σε πολυκατοικίες. Αυτή η πινακίδα φαίνεται λίγο πιο ευγενική».

Πάντως, καθώς όλο και περισσότερα σκυλιά μαζί με τους ιδιοκτήτες τους συγκεντρώνονταν στον χώρο, ένα γερμανικό κοντότριχο Πόιντερ άρχισε να γαυγίζει με ενθουσιασμό κι έτσι η κηδεμόνας του γύρισε προς τον σκύλο της και του είπε: «Έι, διάβασε την πινακίδα!».

Πηγή: Guardian, Global News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ