Όταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε αναγκάστηκε να πουλήσει τον σκύλο του τον Μπούτκους για να επιβιώσει

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ.

Ο θρύλος των ταινιών της δεκαετίας του 1980 είναι γνωστός για τον Ράμπο, τους Αναλώσιμους, το Βαρομετρικό Χαμηλό και αμέτρητων άλλων επιτυχιών. Καμία όμως δεν συγκρίνεται με την καλύτερη σειρά ταινιών του όλων των εποχών που δεν είναι άλλη από το «Ρόκυ».

Ωστόσο, πριν ο «Ρόκυ» γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, ο Σταλόνε ήταν ένας άγνωστος, ένας απλός άνθρωπος που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα.

Εκείνη την εποχή, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, είχε μια έγκυο σύζυγο, τη Σάσα Τζακ και 106 δολάρια στην τσέπη. Ταξίδευε στο Χόλιγουντ προσπαθώντας να πουλήσει την ταινία «Ρόκυ» σε όλες τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής, αλλά όταν κανείς δεν δεχόταν να γυρίσει την ταινία, έμεινε μετέωρος και άφραγκος.

Ο Σταλόνε, ο οποίος σήμερα αξίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, 400 εκατομμύρια δολάρια, έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση για να μπορέσει να ζήσει.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε με τον Μπούτκους όταν ήταν ακόμα κουτάβι

Σε μια πράξη απελπισίας, πήγε σε μια τοπική κάβα και άρχισε να παρακαλάει τους πελάτες να αγοράσουν τον αγαπημένο του σκύλο, τον Μπούτκους, ράτσας Μπουλ Μαστίφ, για 100 δολάρια. Ο μόνος ενδιαφερόμενος όμως του πρόσφερε 50 δολάρια. Ταραγμένος, έκανε τη συμφωνία και έκλαιγε με λυγμούς σε όλη τη διαδρομή προς το σπίτι.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε απέκτησε τον Μπούκτους το 1969, όταν ήταν περίπου έξι εβδομάδων.

Ο ίδιος μίλησε για το γεγονός το 2013, λέγοντας: «Δεν θα μπορούσα να το πιστέψω: “Ναι, πούλησα τον Μπούτκους”. Έδεσα τον σκύλο μου στο μαγαζί με μια πινακίδα που έγραφε εκατό δολάρια. Πήρα 50 δολάρια από έναν τύπο που τον έλεγαν Little Jimmy».

Ο Σταλόνε ήταν απόλυτα συντετριμμένος που έπρεπε να πουλήσει το αγαπημένο του σκύλο. αλλά με λίγη τύχη και πολλή επιμονή, η τύχη του άλλαξε.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Σταλόνε είδε έναν αγώνα πυγμαχίας μεταξύ του Μοχάμεντ Άλι και του Τσακ Γουέπνερ. Τον ενέπνευσε τόσο πολύ, που έγραψε το σενάριο για το «Ρόκυ». Καθώς άρχισε να προσεγγίζει κινηματογραφικά στούντιο, είχε δύο αιτήματα: να πρωταγωνιστήσει στην ταινία και πλήρη δημιουργικό έλεγχο.

Αυτές οι απαιτήσεις ήταν λίγο πολύ σκληρές για τις περισσότερες εταιρείες, οπότε έμεινε χωρίς εισόδημα, με ένα μωρό στα σκαριά και με αυξανόμενο ενοίκιο.

Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, ο Σταλόνε πούλησε το σενάριο του «Ρόκυ» αλλά ο συμβιβασμός είχε κόστος, αφού έλαβει῍ μόλις 35.000 δολάρια για το σενάριό του. Ο ηθοποιός και δημιουργός της ταινίας είχε διαπραγματευτεί έξυπνα ένα ποσοστό των κερδών της ταινίας. Η United Artists που δεν ήξερε ότι είχε στα χέρια της μία blockbuster ταινία, συμφώνησε και ο Σταλόνε τελικά κέρδισε πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που δεν ήταν πολλά χρήματα για μια ταινία μεγάλου μήκους, ήταν αρκετά για να πραγματοποιήσει το πρώτο πράγμα στη λίστα με τις εκκρεμότητές του: να πάρει πίσω τον σκύλο του.

Αφού στάθηκε για τρεις ημέρες στο σημείο που το είχε δώσει, είδε τον άνδρα που είχε αγοράσει το αγαπημένο του κατοικίδιο του να πλησιάζει και τον παρακάλεσε να του αγοράσει το σκυλί, ωστόσο ο Little Jimmy ζητούσε 3.000 δολάρια για να του επιστρέψει.

Ο Σαταλόνε έκπληκτος του είπε ότι δεν έχει 3.000 δολάρια για να του δώσει και τότε ο “κοντός Τζίμι” του ζήτησε να συμμετέχει στην ταινία, όπως κι έγινε αφού εμφανίζεται στο ξεκίνημα.

Ο Σταλόνε και ο Μπούτκους επανενώθηκαν και μάλιστα ο αγαπημένος του σκύλος εμφανίστηκε στις δύο πρώτες ταινίες με τον κηδεμόνα του. Οι δυο τους έζησαν πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

«Ήταν ο καλύτερός μου φίλος, το φιλαράκι μου. Τον αγαπούσα. Περνούσα περισσότερο χρόνο μαζί του απ᾽ότι με τους φίλους μου», είχε πει σε μια συνέντευξη του.

Σύμφωνα με τον Σταλόνε, ο Μπούτκους πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1981. Πιο πρόσφατα, σε μια συνέντευξη του 2015, ο Σλάι είπε για τον παλιό του φίλο: «Τον έχω ακόμα wallpaper στον υπολογιστή μου».

Το Ρόκυ έγινε η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα το 1976 και κέρδισε τρία Όσκαρ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ