Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου 2023: Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει σήμερα την τιμητική του

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει την τιμητική του καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου. Και πώς να μην γιορτάζεται αφού μόνο με το κούνημα της ουράς, μας φτιάχνει τη μέρα.

Από μικρόσωμα έως μεγαλόσωμα, τα σκυλιά φέρνουν χαρά και άνευ όρων αγάπη στη ζωή μας.

Σήμερα είναι μια ιδανική ημέρα να εκτιμήσουμε την αγάπη και την αξία που φέρνουν οι σκύλοι στην καθημερινότητά μας και να κάνουμε όλοι το καθήκον μας ειδικά για τους αδέσποτους και κακοποιημένους σκύλους.

Από το να μας κρατούν ασφαλείς ως σκύλοι υπηρεσίας μέχρι την υποστήριξη ανθρώπων με ειδικές ικανότητες, οι σκύλοι κάνουν πολλά για εμάς τους ανθρώπους και αυτή είναι μια ευκαιρία να τους ανταποδώσουμε με αντίστοιχη αγάπη και φροντίδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου δημιουργήθηκε έτσι ώστε όλοι οι σκύλοι, ανεξαρτήτου ράτσας, γιορτάζονται. Η ημέρα αυτή συμβάλλει στην κινητοποίηση του κοινού, ώστε να αναγνωρίσει τον αριθμό των σκύλων που πρέπει να διασώζονται σε ετήσια βάση.

Η ημέρα έχει ως στόχο να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτά τα απίστευτα ζώα που εργάζονται ανιδιοτελώς για να προσφέρουν παρηγοριά, να μας κρατούν ασφαλείς και να σώζουν ζωές.

Ίσως αναρωτιέστε ποιος ξεκίνησε αυτή την απίστευτη μέρα, και πρέπει να ευχαριστήσουμε την Κολίν Πέιτζ γι’ αυτό. Η Κολίν είναι υπέρμαχος των ζώων και ειδικός στον τρόπο ζωής κατοικίδιων και οικογένειας. Η ημέρα σηματοδοτεί την ημερομηνία που υιοθέτησε τον πρώτο οικογενειακό της σκύλο, το Σέλτι.

Η ημέρα έχει γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συμπεριληφθεί ακόμη και στη Νομοθεσία της Νέας Υόρκης, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ