Πάτρα: Δυσάρεστα τα νέα για το αβοήθητο Τσιουάουα σε αυλή σπιτιού – «Έφυγε» για ένα καλύτερο μέρος

Δυσάρεστα είναι τα νέα για το σκυλάκι που βρέθηκε σε τραγική κατάσταση σε οικία στην Πάτρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωσης από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Πάτρα για όλα τα ζώα» Ιωάννα Γιαννακοπούλου, ο μικρός σκύλος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή.

Θυμίζουμε ότι το σκυλάκι ράτσας Τσιουάουα βρέθηκε σε κήπο σπιτιού μαζί με ακόμα ένα ζωάκι και προτεραιότητα της εθελόντριας που τα εντόπισε ήταν να πάρει άμεσα το συγκεκριμένο σκυλάκι γιατί ξεψυχούσε μπροστά στα μάτια της.

Το μικρόσωμο ζωάκι νοσηλευόταν στο κτηνιατρείο της κ. Βάσιας Γεωργοπούλου και σύμφωνα με την γνωμάτευσή της, ο σκύλος χρώματος λευκού καφέ ήταν αρσενικό, δεν έφερε αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης και βρισκόταν σε ημικωματώδη κατάσταση, με έντονη υποθερμία, απίσχναση και διαρροϊκό σύνδρομο.

Όπως αναφέρει η κ. Γιαννακοπούλου, η κτηνίατρος Βάσια Γεωργοπούλου δεν τον άφησε λεπτό και ακόμα και ξημερώματα βρισκόταν μαζί του για ό,τι χρειαστεί.

«Μας παρηγορεί όλους πιστεύω, ότι δεν πέθανε στο τσιμέντο μια αυλής όπου κι βρέθηκε να αργοπεθαίνει. Η απόλυτη παραμέληση του ζώου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και ελπίζουμε να τιμωρηθεί», λέει η κ. Γιαννακοπούλου.

Το σωματείο έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, με την πολύτιμη δικηγόρο Έλενα Αρβανίτη, που στιγμή δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται τόσο για την πορεία του ζώου, όσο και για τις νομικές διαδικασίες.

Το δεύτερο ζωάκι έχει εξεταστεί και ήδη φιλοξενείται και αναρρώνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου, Ιωάννας  Γιαννακοπούλου

«Με μεγάλη λύπη και στενοχώρια, σας ενημερώνουμε ότι ο μικρούλης μας έφυγε για ένα καλύτερο μέρος.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τη Vasia Georgopoulou που δεν τον άφησε λεπτό και ακόμα και ξημερώματα βρισκόταν μαζί του για ότι χρειαστεί. Μας παρηγορεί όλους πιστεύω, ότι δεν πέθανε στο τσιμέντο μια αυλής όπου κι βρέθηκε να αργοπεθαίνει. Η απόλυτη παραμέληση του ζώου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και ελπίζουμε να τιμωρηθεί. Ήδη το σωματείο μας έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, με την πολύτιμη δικηγόρο μας Elena Arvaniti, που στιγμή δεν είχε σταματήσει να ενδιαφέρεται για την πορεία του ζώου, όσο και για τις νομικές διαδικασίες.

Να ευχαριστήσω την πολύτιμη εθελόντρια μας, που στην εικόνα του ζώου, δεν έμεινε άπραγη και μας ενημέρωσε στο λεπτό. Χωρίς αυτή τίποτα δεν θα είχε συμβεί και απλά ένα ζώο θα κατέληγε να πεθάνει μόνο του, αβοήθητο.

Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω τις καλές σας ψυχές, όλων όσων αισθάνθηκαν την αφόρητη παραμέληση του ζώου, αισθάνθηκαν τον πόνο του και στάθηκαν δίπλα μας οικονομικά, ηθικά, στις δύσκολες μέρες που όλοι σχεδόν βιώνουμε.

Προσωπικά με ανακουφίζει ελάχιστα το γεγονός ότι το ζωάκι έφυγε φροντισμένο και με αγάπη. Όχι παγωμένο όπως το βρήκαμε, καθαρισμένο από τις γεμάτο διάρροιες όπως το παραλάβαμε.

Έφυγε με αγάπη, στα ζεστά.. Έφυγε με αξιοπρέπεια, όπως του άξιζε.
Να μην ξεχνάμε ότι εκεί υπήρχε άλλο ένα ζωάκι. Ο «γιος του» όπως ενημερωθήκαμε (έχουμε στοιχεία ότι «κηδεμόνες» ζητούσαν νυφούλες για ζευγάρωμα». Ένα ζωάκι που εξετάστηκε από τη γιατρό και οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια έκαναν πάρτι πάνω του.

Έχουμε προχωρήσει σε εξετάσεις και για το δεύτερο ζωάκι και ήδη φιλοξενείται και αναρρώνει από ότι έχει συμβεί και σε αυτό και θα σας ενημερώνουμε άμεσα για την υγεία του.

Ας ευχηθούμε όλοι η ψυχούλα του να ξεκουραστεί.
Αντίο μικρούλη μας»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ