Περισσότερα από 150 πλημμυροπαθή ζώα στο Δημοτικό Καταφύγιο Λάρισας – Πολύ δύσκολες ημέρες βιώνουν οι εθελοντές

Δύσκολες ημέρες βιώνουν οι εθελοντές που βρίσκονται στην πληγείσα Θεσσαλία για την περισυλλογή, τον απεγκλωβισμό και την διάσωση πλημμυροπαθών ζώων.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς την τελευταία εβδομάδα μαζί με όλα τα στελέχη της βρίσκεται στο Δημοτικό Καταφύγιο του Δήμου Λαρισαίων όπου σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κυρία Ρίτα Απρίλη υποδέχονται ζώα από όλη τη Θεσσαλία, Παλαμά, Βλοχό, Πεδινό, Μαραθέα και δεκάδες χωριά της Λάρισας από τον Ερυθρό Σταυρό, την ΕΜΑΚ και τους εθελοντές της πόλης διασώζουν από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Περισσότερα από 100 ζώα βρίσκονται στη δομή και λαμβάνουν κτηνιατρική περίθαλψη

Όπως αναφέρει η Ειδική Γραμματεία, περίπου 150 ζώα βρίσκονται στη δομή και αυξάνονται. Μαζί με τον οργανισμό Zero Stray Pawject στήθηκε επιχειρησιακό με τη στήριξη του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Λιβάνιου.

Τα ζώα που καταφθάνουν λαμβάνουν κτηνιατρική περίθαλψη από τις δύο κτηνιάτρους του δημοτικού καταφυγίου καθώς και τους κτηνιάτρους Δημήτρη Γκουγκουλή, Έπη Μίχη και Σοφία Ζώη μέλη του κτηνιατρικού συλλόγου Λάρισας.

Στα ζώα τοποθετείται σήμανση, εμβολιάζονται, παρέχετε κάθε θεραπεία και περίθαλψη καθώς υπάρχουν ζώα τραυματισμένα και με υποθερμία.

«Όλο το 24ωρο εθελοντές μας φέρνουν ζώα σε ανάγκη. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα στέλνοντας εθελοντές σε κάθε έκκληση για βοήθεια. Εχθές εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη με βάρκες μαζί με εθελοντές της Λάρισας μετέβησαν στο Δήμο Παλαμά ύστερα από έκκληση του τοπικού φιλοζωικού σωματείου στην Ειδική Γραμματεία, για να προχωρήσουμε σε διάσωση ζώων που βρίσκονται σε σκεπές σπιτιών», αναφέρει.

δύσκολες
σε συνεχή επικοινωνία με τα φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα στέλνοντας εθελοντές σε κάθε έκκληση για βοήθεια (Φωτο Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς)

Εκτός όμως από αυτές τις στιγμές, εκείνο που έχει σημασία είναι η επόμενη ημέρα

Στο Δημοτικό Καταφύγιο η Ειδική Γραμματεία συγκεντρώνει τροφές από δωρεές που διανέμονται σε σωματεία και εθελοντές της Λάρισας. Όταν τα νερά υποχωρήσουν οι σκύλοι και οι γάτες που θα πεινούν θα αναζητούν τροφή. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί κάθε πρόσβαση για τροφή των ζωντανών ζώων σε νεκρά.

Τις επόμενες ημέρες τις ημέρες που θα ακολουθήσουν τα ζώα σε όλες τις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φαγητό.

Η Εδική Γραμματεία διανέμει στους εθελοντές της Λάρισας τροφές για όλες τις περιοχές από τις δεκάδες δωρεές των πολιτών που καταφτάνουν στο Καταφύγιο του Δήμου.

«Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες για ανθρώπους και ζώα εδώ στη Θεσσαλία. Η Ειδική Γραμματεία θα είναι δίπλα στους πολίτες και τους εθελοντές των περιοχών αυτών», τονίζει.

Εάν αντιληφθείτε ζώο σε ανάγκη καλέστε στο τηλέφωνο της Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς 2131364020


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ