Περισσότερα από 55 πλημμυροπαθή ζώα στο «ΠΑΛΑΙ» Γαλατσίου – Έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης

Η θεομηνία άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, με πολλά ζώα να έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους, ενώ άλλα τόσα που έχουν διασωθεί, έχουν ανάγκη από φροντίδα και περίθαλψη.

Για τρίτη φορά, ο οργανισμός Dog’s Voice στέκεται αρωγός στις προσπάθειες διαχείρισης, αυτή τη φορά πλημμυροπαθών ζώων, γι᾽αυτό σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία από την Καρδίτσα, τον Βόλο και τα Φάρσαλα, από τη Δευτέρα 11/9 έως την Τετάρτη 13/9 μεταφέροντας ζώα στο κέντρο «ΠΑΛΑΙ» Γαλατσίου, που στήθηκε για όσα ζώα χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και όσα αδέσποτα ή ζώα καταφυγίου δεν έχουν πλέον στέγη και συγκεκριμένα από το καταφύγιο Φαρσάλων, τα χωριά Πεδινό και Παλαμάς, τα γύρω χωριά και το Διμήνι Βόλου που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το Dog’s Voice τονίζει πως όλη αυτή η ενέργεια γίνεται αποκλειστικά σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία και πως ο σταθμός δέχεται μόνο ζώα που έρχονται από εκείνες τις περιοχές. Παράλληλα, ενημερώνει ότι δεν θα δεχθεί ζώα που θα έρθουν από ιδιώτες χωρίς πρότερη συνεννόηση με τα τοπικά σωματεία των πληγέντων περιοχών και τους αρμόδιους δήμους.

Ο σταθμός θα προσφέρει στα ζώα που θα υποδεχθεί πλήρη κτηνιατρική περίθαλψη, αξιολόγηση από εκπαιδευτές με επιχειρησιακό πλάνο κάποια από τα ζώα να μεταφερθούν σε φιλοξενίες με προοπτική υιοθεσίας και τα υπόλοιπα να επιστρέψουν στο καταφύγιο που φροντίζονταν, όταν αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο σταθμός θα παραμείνει στο Γαλάτσι μέχρι τη Δευτέρα 18/9 και στη συνέχεια τα ζώα θα μεταφερθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις, που του έχουν παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό.

«Πάμε για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες να βοηθήσουμε ζώα που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές με σεβασμό στην αγωνία των ανθρώπων που τα φρόντιζαν και έμειναν πίσω. Με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει και με την βοήθεια όλων σας, όπως πάντα, όλοι μαζί θα καταφέρουμε για μία ακόμη φορά το ακατόρθωτο», γράφει το Dogs’ Voice.

ζώα
Φωτο Facebook | Dogs’ Voice

Πάνω από 55 πλημμυροπαθή ζώα στο «ΠΑΛΑΙ» Γαλατσίου

Στον σταθμό πλημμυροπαθών ζώων του Οργανισμού Dogs’ Voice στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, οι εθελοντές υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 11/9 58 σκύλους εκ των οποίων:

  • 44 σκύλοι ήρθαν από το καταφύγιο των Φαρσάλων το οποίο είχε τεράστιες ζημιές και τα ζώα ήταν στο δρόμο με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.
  • 14 σκύλοι ήρθαν από τα χωριά Παλαμάς και Πεδινό Καρδίτσας στα οποία περιφέρονταν αδέσποτοι με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

Δυο σκύλοι έχουν ήδη διακομισθεί σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία καθώς έφεραν κατάγματα και είχαν σπασμένα οστά. Οι υπόλοιποι σκύλοι έλαβαν κτηνιατρική περίθαλψη από εθελοντές κτηνιάτρους κάποιοι εκ των οποίων είναι μέλη της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.)

ζώα
Φωτο Facebook | Dogs’ Voice

Αναμένονται σήμερα άλλα 70 ζώα

Σήμερα, Τρίτη 12/9, αναμένουν 40 ζώα από το Διμήνι Βόλου από καταφύγιο που καταστράφηκε ολοσχερώς και αλλά περίπου 30 από τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, στις οποίες υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην περισυλλογή.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που έκαναν τις μεταφορές (επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους) και τους εθελοντές μας που μετέβησαν στην Καρδίτσα με όχημα που μας παραχώρησε η Ι.Δ ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, για να βοηθήσουν το Karditsa Shelter Dogs στους απεγκλωβισμούς ζώων. Εκεί βρισκόταν και ο Νίκος Μερίτσης τον οποίο ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά. Ευχαριστούμε τα Pet City για την κάλυψη των αναγκών του σταθμού σε ξηρά τροφή», γράφει ο οργανισμός ενώ αναφέρει ότι τηρούνται λόγω πιθανών μεταδιδόμενων ασθενειών όλα τα μέτρα ασφαλείας και για το λόγο αυτό στον σταθμό σήμερα βοήθησαν μόνο οι εθελοντές της ομάδας του Dogs’ Voice.

Τρέχουσες ανάγκες:

Σε φάρμακα: Bravecto, αλοιφή Kenacomb, drontal για σκύλους, ορο γλυκόζης, vibramycin, augmentin, doxytab 100 mg, clavaseptin ή sinulox, milterforan, leishguard.

Σε αλλά είδη: πετσέτες, σεντόνια, γάντια, μάσκες, πάγο, νερά μικρά, gastrointestinal τροφή για σκύλους.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ