Περιστέρι: Βρήκαν τον σκύλο που είχαν χάσει πριν από δύο χρόνια – Ο σκύλος «αναστήθηκε» από χαρά (Βίντεο)

Μία οικογένεια από το Περιστέρι ξαναβρήκε το χαμένο σκύλο της όταν εκλάπη  μετά από διάρρηξη πριν από δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει η Αικατερίνη Ζερβάκη σε ανάρτηση της στο Facebook, το σκυλάκι που περιπλανιόταν επί δύο χρόνια μόνο του το βρήκε ένας άνθρωπος να περιφέρεται στη μέση του δρόμου δίπλα από καταυλισμό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, το πήρε και αμέσως επικοινώνησε με την κ. Ζερβάκη για να εξακριβωθεί αν έχει τσιπ.

Σύμφωνα με την περιγραφή της κ. Αικατερίνης Ζερβάκη, το Γιορκσάιρ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς τρίχωμα, τυφλό από το ένα μάτι και μολυσμένο από τσίμπλες το άλλο, ενώ η κοιλιά του ήταν αρκετά πρησμένη. Οι εξετάσεις ωστόσο δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα υγείας και διαπιστώθηκε μάλιστα ότι ήταν στειρωμένο.

«Ένα πλάσμα που 24 ώρες κοιμόταν, δεν άνοιγε τα μάτια, ούτε κουνιόταν από την θέση του, τόσο που πήρα τον κτηνίατρο κ. Γιώργο Τεκελή να μου πει τι μπορεί να συμβαίνει. Ήταν σαν να είναι σε βαθειά κατάθλιψη, παραδομένο στην μοίρα του. Η συμπεριφορά του απίστευτα χαρούμενη – στροφή 360 μοίρες – όταν βρέθηκε στο δημοτικό σχολείο με παιδιά», περιγράφει η κ. Ζερβάκη.


Όλα άλλαξαν όμως όταν η κ. Ζερβάκη έλαβε μία δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την κ. Σοφία Παναγού για ένα χαμένο σκυλάκι ράτσας Γιορκσάιρ πριν από δύο χρόνια από το Περιστέρι, το οποίο εκλάπη όταν διέρρηξαν το σπίτι της οικογένειας.

Η οικογένεια που έψαχνε ασταμάτητα τον επί 11 χρόνια κατοικίδιό της στους καταυλισμούς του Δήμου Φυλής, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, είχε όλα τα χαρακτηριστικά με αυτό που φιλοξενούσε η κ. Ζερβάκη.

Όταν η οικογένεια πήγε για να τον δει από κοντά, ο σκύλος «αναστήθηκε από χαρά»!

«Τους το έδωσα να το πάνε σπίτι, να δουν κι εκεί την αντίδρασή του ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι. Αναγνώρισε τα πάντα, πήγαινε σαν τρελό από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Κάτι που στο σπίτι μου δεν έκανε ούτε βήμα. Έτσι βεβαιωθήκαμε ότι ήταν το χαμένο τους πλάσμα», γράφει η κ. Ζερβάκη.

«Πώς έζησε 2 κιλά πλάσμα 2 χρόνια στον δρόμο, τι έτρωγε, πού κοιμόταν, πώς άντεξε το χιόνι του χειμώνα, την υγρασία, με γυμνό το κορμάκι του, ημίτυφλο… δεν θα το μάθουμε ποτέ!» αναρωτιέται.

«Η ψυχή μου γέμισε απόλυτη ηρεμία, γαλήνη, νιώθοντας ότι εκπλήρωσα με απόλυτη επιτυχία την εντολή του σύμπαντος και του χάρισα ξανά τις ευτυχισμένες στιγμές του», αναφέρει.

Το σκυλάκι απέκτησε ηλεκτρονική σήμανση, ενώ θα συνεχιστούν οι προγραμματισμένες επισκέψεις στον κτηνίατρο για εξετάσεις ώστε να γνωρίζουν ακριβώς πώς είναι η υγεία του.

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ