Δύο συναντήσεις στον Λαιμό Πρεσπών για την συνύπαρξη με την καφέ αρκούδα

Την Δευτέρα και την Τρίτη, στις 8 και 9 Μαΐου, στο Δημαρχείο του Δήμου Πρεσπών, στο χωριό του Λαιμού, διοργανώνονται δύο ανοιχτές συναντήσεις με θέμα την βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης με την καφέ αρκούδα.

Και οι δύο συναντήσεις είναι ελεύθερες για το κοινό. Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο που θα τον ενδιέφεραν τα θέματα των συζητήσεων, μην διστάσετε να τον προσκαλέσετε!

Το απόγευμα της Δευτέρας, από τις 6μμ ως τις 8μμ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα έχει να κάνει με την αρκούδα και απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Για παράδειγμα: οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για ζημιές από αρκούδα, το νέο στρατηγικό σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής πως μπορεί η αρκούδα να χρησιμοποιηθεί σαν σύμβολο και να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κα.

Το πρωί της Τρίτης, από τις 11πμ ως την 1μμ, θα συνεδριάσει για 3η φορά η “Πλατφόρμα Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας”.

Στην Πλατφόρμα συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφορετικών κοινωνικών εταίρων με σκοπό την ελαχιστοποίηση των συγκρούσεων ανθρώπου-αρκούδας.

Ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους που εκπροσωπούνται στην Πλατφόρμα περιλαμβάνονται επαγγελματίες του αγροκτηνοτροφικού τομέα και του τουρισμού, η Μ.Δ. Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, Διευθύνσεις Δασών και Δασαρχεία, Περιφέρεια, Δήμοι, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Επιμελητήρια, κα.


Την εκδήλωση διοργανώνουν: LIFE arcprom, Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ και Καλλιστώ

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ