Πετρούπολη: Βρήκαν 71 ζώα στοιβαγμένα σε σπίτι κολαστήριο 70 τ.μ. – Η φιλοζωική απευθύνει έκκληση για φιλοξενίες

Στην εκκένωση ενός σπιτιού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Πετρούπολης μετά από καταγγελία για 71 ζώα που ζούσαν στοιβαγμένα σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την Εθελοντική Ένωση Φιλόζωων Πετρούπολης “Save the Tails” ο Δήμος Πετρούπολης μαζί με την αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση ενός σπιτιού 70 τ.μ. όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός ζώων σε -όπως χαρακτηριστικά περιγράφει- συνθήκες “απερίγραπτες”.

«Τα πράγματα δεν ήταν όπως θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Πίστευαν ότι θα βρουν μέσα το πολύ δέκα σκύλους. Η καταγραφή έδειξε 51 σκυλιά και 20 γάτες. Όλα αυτά τα πλάσματα ήταν στοιβαγμένα μέσα σε 70 τ.μ.», αναφέρει η φιλοζωική.

«Μεγάλωναν σε μια μπανιέρα»

Το θέαμα ήταν σοκαριστικό αφού ήρθαν αντιμέτωποι με ζώα υποσιτισμένα και μεγάλωναν σε μια μπανιέρα. Τα ζώα ήταν μάλιστα αστείρωτα που δεν είχαν καν την δυνατότητα να περπατήσουν.

«Φοβικά πλάσματα γέρικα και νεαρά που τα περισσότερα γεννήθηκαν στην φυλακή τους και ξέρανε μόνο αυτή. Φυσικά και τόσα ζώα δεν υπάρχει δυνατότητα να φύγουν μέσα σε 48 ώρες να πάνε πού;» εξηγεί στην ανάρτησή της.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική ένωση, η Εισαγγελέας πιέζει να αδειάσει το κολαστήριο, η ΕΦΕ μπορεί να πάρει πέντε με δέκα ζώα την βδομάδα και τα κονδύλια του δήμου για τα αδέσποτα τινάχτηκαν στον αέρα μέσα σε μια μέρα.

«Πέρα από το πρακτικά αδύνατο κομμάτι υπάρχουν αυτές οι ψυχές που βγήκαν στο φως και ζητάνε μια ευκαιρία να αναπνεύσουν! Ξέρουμε ότι καμία φιλοζωική δεν μπορεί να αναλάβει ούτε ένα απ’ αυτά (δοκίμασε ο δήμος). Ξέρουμε ότι όλοι είμαστε οριακά και ακόμα και ένα απ’ αυτά τα πλάσματα θα ήταν υπερβολή να πάρουμε σπίτι μας», επισημαίνει.

Φωτ.: Save the Tails – Εθελοντική Ένωση Φιλόζωων Πετρούπολης

Έκκληση για φιλοξενίες ή υιοθεσίες

Η “Save the Tails” αναφέρει ότι ο Δήμος Πετρούπολης έστησε έναν χώρο μέσα σε δύο μέρες που ωστόσο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και δεν μπορεί να δεχθεί πενήντα ζώα.

«Τα πρώτα οκτώ στειρώθηκαν και ήρθαν χθες σ έναν χώρο που έχει απλά ένα αδιάβροχο πανί για στέγαστρο και τίποτα άλλο. Η προσωρινή λύση που ψάχνει ο δήμος είναι πανσιόν. Όμως αυτά τα πλασματάκια ήδη έχουν ζήσει ξεχασμένα, είναι κρίμα να το ζήσουν ακόμα μια φορά», πληροφορεί και απευθύνει έκκληση για βοήθεια από ανθρώπους για φιλοξενίες.

«Ζητάμε ανθρώπους να τους δώσουν μια ελπίδα για ζωή. Ένα να φύγει από το τίποτα που έχει ζήσει για εμάς είναι μια κερδισμένη μάχη στον πόλεμο της “σαπίλας” που λέγεται συλλέκτης».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ