Σεμινάριο Α’ Βοηθειών για σκύλους στη Λάρισα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Π.Τ Λάρισας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Π.Τ Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και για να τιμήσει τους τετράποδους φίλους μας διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών. 

Ειδικότερα, το Σάββατο 13/4 και ώρες 15:00 με 19:00 θα πραγματοποιήσει στα γραφεία του τμήματος Μ. Αλεξάνδρου 7, 4ος όροφος σεμινάριο Α’ Βοηθειών για σκύλους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Π.Τ Λάρισας Ε. Ε. Σ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους.

Ο εκπαιδευόμενος που ολοκληρώνει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες για σκύλους σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του σκύλου μέχρι να αναλάβει ο κτηνίατρος.

Στο τέλος του προγράμματος εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να:

• Εφαρμόζει τις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών για σκύλους σε διάφορες επείγουσες καταστάσεις της καθημερινής ζωής, με βασικό κριτήριο την ασφάλεια, τόσο τη δική του, όσο και του σκύλου.

• Αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης ειδοποίησης του κτηνιάτρου.

• Αναγνωρίζει καταστάσεις που απειλούν άμεσα τη ζωή ενός σκύλου (απώλεια αισθήσεων, καρδιοαναπνευστική ανακοπή, απόφραξη αεραγωγού, μεγάλη αιμορραγία), και ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

• Αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει διάφορους τραυματισμούς: αιμορραγίες, τραύματα, κακώσεις οστών κα αρθρώσεων (διαστρέμματα, κατάγματα, εξαρθρήματα, ακρωτηριασμοί).

• Αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει επείγοντα περιστατικά.

Διάρκεια εκπαίδευσης: Τέσσερις (4) ώρες

Κόστος: είκοσι (20) Ευρώ

Τίτλος Βεβαίωσης Εκπαίδευσης: Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους.

Δίνεται Βεβαίωση Εκπαίδευσης.

Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακαλούμε όπως αποστείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος με ονοματεπώνυμο, πόλη, τηλέφωνο και email στο [email protected] 


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ