1200 σχολεία, είκοσι χιλιάδες παιδιά και πάνω από τέσσερις χιλιάδες εκπαιδευτικοί συνδέθηκαν με τους 5 εκπροσώπους της Ομάδας Παιδείας της ΠΦΠΟ

Γιορτάζοντας το πολύ σημαντικό γεγονός της καθιέρωσης από το Υπουργείο Παιδείας της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα και περιεκτική εξ αποστάσεως ενημέρωση για τα σχολεία της χώρας (παιδιά και εκπαιδευτικούς).

Το ένα δέκατο σχεδόν, των σχολείων της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, ειδικά και εσπερινά) δηλαδή 1200 σχολεία, συνδέθηκαν με τους πέντε εκπροσώπους της Ομάδας Παιδείας της ΠΦΠΟ, Χ. Νομικού, Μ. Κοντού, Ε. Καμπαράκη, Ε. Στεφανάτου, Δ. Καλαϊτζίδης, και παρακολούθησαν παρουσιάσεις προσαρμοσμένες στις ηλικίες των παιδιών (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο-λύκειο).

Παρά τα πολύ μικρά τεχνικά προβλήματα, όλες οι παρουσιάσεις που ξεκίνησαν από τις 9.15 το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με τα Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες.

Υπολογίζεται, ότι κατ’ εκτίμηση, περισσότερα από είκοσι χιλιάδες παιδιά και πάνω από τέσσερις χιλιάδες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν της παρουσιάσεις-ομιλίες των μελών της Ομάδας Παιδείας.

Το Δίκτυο Φιλοζωικών Σχολείων της ΠΦΠΟ κέρδισε άλλα διακόσια σχολεία μέλη, ενώ οι αριθμός των αιτήσεων για διαζώσης προσφορά προγραμμάτων στα σχολεία είναι τριψήφιος.

Η ΠΦΠΟ συγχαίρει το ΙΕΠ για την εισήγηση και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που την υιοθέτησε, για την πολύ σημαντική αυτή καινοτομία που εισήγαγαν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, καινοτομία που αν τύχη της κατάλληλης υποδοχής και διαχείρισης από τους εκπαιδευτικούς, μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στο κλίμα του σχολείου, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια αλλαγή.

Η ΠΦΠΟ προσφέρει σεμινάρια επιμόρφωσης εθελοντών στην Εκπαίδευση στη Φιλοζωία, ενώ, σύντομα θα προσφέρει Πιστοποίηση Καταρτισμένου Εθελοντή. Οι εθελοντές αυτοί θα έχουν Πανεπιστημιακή πιστοποίηση για την ικανότητά τους να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές αλλά επίσης για να επισκέπτονται σχολεία και να προσφέρουν στα παιδιά αξιόπιστη και ενδιαφέρουσα εκπαίδευση στη φιλοζωία και στα δικαιώματα των ζώων.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του πανελλήνιου δικτύου φιλοζωικών σχολείων της ΠΦΠΟ, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί την Ομοσπονδία μέσω την πλατφόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των ζώων, για την εκμηδένιση του αριθμού των αδέσποτων ζώων και για την προστασία της βιοποικιλότητας δεν θα σταματήσει ποτέ εκ μέρους της ΠΦΠΟ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ