Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση «Αγαπώ τα ζώα – Υιοθετώ ένα ζωάκι» στην πλατεία Κοραή

Μία εκδήλωση, γεμάτη ευαισθησία και αγάπη, αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, με τίτλο «Αγαπώ τα ζώα – Υιοθετώ ένα ζωάκι», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Πειραιά κάθε αδέσποτο ζωάκι να αποκτήσει τη δική του οικογένεια, μέσω κατάλληλων ενεργειών και με τη βοήθεια φιλοζωικών σωματείων, με σκοπό τις υιοθεσίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, καλλιστεία σκύλων, ενώ υπήρχαν περίπτερα, από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν για τα κατοικίδιά τους τροφές, αλλά και προϊόντα περιποίησης, προστασίας και εκπαίδευσης.

Από την Ε.Μ.Α.Κ. ο εκπαιδευτής διασωστικών σκύλων έρευνας και διάσωσης, Υπαρχιπυροσβέστης Γρηγόριος Λεωνίδου, μίλησε για τη συμβολή των σκύλων στο διασωστικό έργο, όπου έχουν τον πρωταρχικό ρόλο στην έρευνα και τη διάσωση. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η ηθοποιός Μελίνα Λεφαντζή.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη δημιουργήσει τέσσερα Πάρκα Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων: Στη Λεωφόρο Χατζηκυριακού στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, στο Πάρκο Παπασπύρου στα Καμίνια στο Πάρκο Δηλαβέρη και στο Πάρκο C130 στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθούν άλλα τρία Πάρκα Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων στις Δημοτικές Κοινότητες.
Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά τοποθετεί ξύλινα σπιτάκια με ταΐστρες και ποτίστρες σε πλατείες και γειτονιές σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, για την προστασία των αδέσποτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ήταν μία πολύ όμορφη δράση στην πλατεία Κοραή, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, καθώς οι φιλόζωοι είναι πολλοί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στον Πειραιά. Θα ήθελα να συγχαρώ την Αντιδήμαρχο Αντωνία Καρακατσάνη γιατί η εκδήλωση αυτή ήταν πρωτοβουλία της, καθώς και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε δώσει  έμφαση, ιδιαίτερα αυτήν την τετραετία, για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας και η προσπάθεια έχει αποτελέσματα: Με τα πάρκα για την εκτόνωση των σκύλων, την ψυχαγωγία, την κοινωνικοποίηση, με τις ζωοτροφές που δίνονται δωρεάν από τις Δημοτικές Κοινότητες, τον διαγωνισμό που ολοκληρώνεται για τον εμβολιασμό και τη στείρωση γατιών, αλλά και με άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα. Επιθυμία μας είναι να γίνονται δράσεις,  να υπάρχει συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, με τους ζωόφιλους  και όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά. Το πρόσημο είναι θετικό, αλλά μένει και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη, δήλωσε:

«Πάρα πολλοί φιλόζωοι βρέθηκαν κοντά μας και χαίρομαι που είχαμε πολλές υιοθεσίες για σκυλάκια και γατάκια.  Αυτήν την τετραετία με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη έχουμε παραδώσει τέσσερα πάρκα για την εκτόνωση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση σκύλων και εντός ολίγων ημερών ανοίγουμε και το πέμπτο πάρκο. Προσφέρουμε δωρεάν τροφές καθημερινά και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και σε λίγες ημέρες θα βγει ένα πρόγραμμα στειρώσεων για δυόμιση χρόνια. Έχουμε να προσφέρουμε πολλά μαζί με τους φιλόζωους και με τον Πρόεδρο του Κτηνιατρικού Συλλόγου Αττικής Νίκο Χρυσοβερίδη»

Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Γιάννης Μελάς και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αράπης, Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Δημήτρης Καρύδης, Κυριακή Μπουρδάκου και Παναγιώτης Ρέππας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βίτσας, Αντώνης Μοραντζής και Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Ιωσήφ Βουράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Νικήτας Γκόλφης, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας και ο Πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Αττικής, Νίκος Χρυσοβερίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο ηθοποιός Σταμάτης Κακαβελάκης, ο φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός και ο τράπερ Trannos.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ