Προσαγωγές στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου για τη γούνα

Νέα ακτιβιστική ενέργεια της Νέμεσις στη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, μπροστά από τους επίσημους.

«Στην επέτειο του ηρωικού “ΟΧΙ” του λαού, εμείς είπαμε και ένα επιπλέον όχι, “ΟΧΙ” στη γουνοποιία και “ΟΧΙ” στο πόλεμο», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλο, τα Ζώα, το Κυνήγι.

Η δράση – παρέμβαση στην εθνική παρέλαση από ακτιβιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας “Νέμεσις” θέλει να αναδείξει, ότι η βιομηχανία της γούνας και του δέρματος είναι ανήθικη, μη βιώσιμη, αντι-οικολογική και παρασιτική.

«Εν έτει 2023, θεωρούμε αδιανόητη τη χρηματοδότηση ενός κλάδου που συντηρείται μόνο με κρατικές ενισχύσεις εκατομμυρίων και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων των παραγωγών και των εργαζομένων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς, της Φλώρινας κλπ», τονίζει η Ομοσπονδία και επισημαίνει ότι ο κλάδος της γουνοποιίας είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνος, οικονομικά μη βιώσιμος, ηθικά απαράδεκτος και σαφώς ξεπερασμένος σε έναν κόσμο που στρέφεται σε οικολογικά προϊόντα.

Φωτο Newsbeast.gr

Τι ζητούν

«Ζητάμε την άμεση κατάργηση της δραστηριότητας και τη δίκαιη, οικολογική και ηθική μετάβαση σε παραγωγικούς κλάδους για όλους τους εργαζομένους, όπως επισημάναμε στη συνάντησή μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια ακτιβιστικής δράσης έξω από το ΥΠΑΑΤ στις 4 Οκτωβρίου 2023».

Σημειώνεται, ότι την ανάγκη απαγόρευσης της εκτροφής και εκμετάλλευσης ανυπεράσπιστων ζώων για τη γούνα τους έφερε στη Βουλή η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Έλενα Ακρίτα, καταθέτοντας, μαζί με άλλους έντεκα συναδέλφους της από την αξιωματική αντιπολίτευση, σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Φωτο Newsbeast.gr

Προχθές, δημοσιεύτηκε ανοιχτή επιστολή από 72 οργανώσεις προς στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τον Πρωθυπουργό για τη γούνα.

Η Νέμεσις τονίζει πως ήδη 20 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν απαγορεύσει πλήρως ή εν μέρει την εκτροφή γούνας. Μάλιστα στις 19 Οκτωβρίου, ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες ζήτησαν την πλήρη απαγόρευση των εκτροφείων γούνας και της διάθεσης προϊόντων εκτροφής γούνας στην ευρωπαϊκή αγορά στη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μόνο στην Ευρώπη 37 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται κάθε χρόνο με μοναδικό σκοπό την παραγωγή γούνας, ένα προϊόν εντελώς περιττό και φρικαλέο.

Φωτο Newsbeast.gr

«Ας δώσουμε στη γουνοποιία το τέλος που της αξίζει. Σήμερα ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, λέμε ΟΧΙ στη γουνοποιία, ΟΧΙ στους πολέμους», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ