Αδέσποτα από το Αίγιο βρήκαν οικογένειες στην Αθήνα – Άδειο γύρισε το βαν του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας!

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται τεράστια ικανοποίηση και χαρά αφού μετά από δύο χρόνια αδιάκοπου αγώνα με γιορτές υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κατάφεραν να επιστρέψουν για πρώτη φορά με άδειο βαν!

Η 38η ημέρα υιοθεσίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου στο πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Προγράμματος Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων, με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ήταν η πρώτη γιορτή που θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου αφού όλα τα ζωάκια που συνοδεύτηκαν από τους εθελοντές βρήκαν οικογένειες και φιλοξενίες.

«Δύο χρόνια και κάτι μέρες πέρασαν από την πρώτη μέρα υιοθεσίας που διοργανώσαμε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο… 38 γιορτές υιοθεσίας. 38 Κυριακές που το ξημέρωμα μας έβρισκε άυπνους και γεμάτους αγωνία για να πάνε όλα καλά στη γιορτή, άυπνους από την κούραση των προηγούμενων ημερών για τη μεγάλη προετοιμασία όλων των ενηλίκων συν κουταβιών που θα πήγαιναν στη γιορτή», γράφει ο φιλοζωικός σύλλογος με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook που ενημερώνει μια μεγάλη νίκη σε έναν δύσκολο αγώνα: «Σήμερα είναι η πρώτη φορά που το βαν θα γυρίσει άδειο πίσω στο Αίγιο, μόνο με τους εθελοντές μας. Τα περισσότερα σκυλάκια βρήκαν οικογένειες και 3-4 φιλοξενίες ώστε να έχουν την ευκαιρία τους να υιοθετηθούν και αυτά».

Το άδειο βαν μετά το πέρας της γιορτής υιοθεσίας την Κυριακή 25/2 (Φωτ.: Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια”)

Οι εθελοντές εύλογα συγκινημένοι από την απρόσμενη ανταπόκριση των ανθρώπων που επισκέφτηκαν την γιορτή, αναφέρουν: «Κλαίμε από χαρά, από συγκίνηση, από ανακούφιση ακόμα και αν αυτή η χαρά κρατήσει μόνο για σήμερα».

Μπορεί να γεύτηκαν μία σπουδαία κατάκτηση ωστόσο το έργο των εθελοντών δεν σταματάει εδώ αφού γυρνώντας πίσω στη βάση τους, τους περιμένουν ακόμα εγκαταλελειμμένα κουτάβια και ενήλικα ζώα που χρήζουν αδιάκοπης φροντίδας.

«Γυρνώντας πίσω μας περιμένουν φοβικά κουτάβια στο δρόμο που πρέπει να πιαστούν, σκυλάκια ενήλικα αλλά και κουτάβια σε φιλοξενίες, πολύ καθάρισμα, ταΐσματα, θεραπείες, καθημερινές επισκέψεις στα κτηνιατρεία, ώρες ατελείωτες στα τηλέφωνα για την επόμενη διοργάνωση, επικοινωνία με τους Δήμους της Αθήνας και όχι μόνο, προώθηση, προετοιμασία για την επόμενη γιορτή, ώρες πιάνω στους υπολογιστές ώστε να φτιαχτεί η αφίσα μας, καθημερινές συνεννοήσεις από το πρωί μέχρι και πολύ αργά το βράδυ, σκυλομπισκότα που ψήνονται και ετοιμάζονται κάθε φορά για να τα βρίσκετε φρέσκα για τα σκυλάκια σας, μέχρι και αφισοκόλληση από γειτονιά σε γειτονιά… έκτακτα περιστατικά που καθημερινά προκύπτουν. Και όλα αυτά από εθελοντές. Από ανθρώπους που ο σκοπός είναι πάνω και από την προσωπική τους ζωή πολλές φορές, που ο χρόνος και η κούραση είναι κάτι που δεν υπάρχει πια στο λεξιλόγιο τους».

Στόχος των εθελοντών που ασχολούνται με μοναδικό στόχο την ευζωία των ζώων είναι να να αδειάσουν οι δρόμοι και τα καταφύγια από αδέσποτα. Τους αξίζει ένα μεγάλο και εκκωφαντικό “μπράβο” για την άψογη συνεργασία, την αγάπη τους προς τα αδύναμα πλάσματα και τον καθημερινό, αδιάκοπο και δύσκολο αγώνας τους!

«Μεταξύ μας δεν χρειάζονται ευχαριστώ. Είμαστε όλοι μαζί εδώ ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό εθελοντές από Αίγιο και Αθήνα. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύονται, όσους μας ανοίγουν τις πόρτες τους, όσους μας προσκαλούν και μας στηρίζουν κάθε φορά. Μας αξίζει όμως ένα μεγάλο μπράβο για να πάρουμε κουράγιο να συνεχίσουμε, μπράβο σε κάθε ένα εθελοντή ξεχωριστά για όλα αυτά που προσφέρει καθημερινά, το χρόνο του, τον εαυτό του, την ψυχή του. Μέχρι να μην χρειαζόμαστε πια. Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι και τα καταφύγια», καταλήγει ο σύλλογος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ