Ρόδος: Στατική διαμαρτυρία για την εκμετάλλευση και κακοποίηση ιπποειδών από την Liber Life

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ η vegan ακτιβιστική ομάδα «Liber Life Rhodes» διοργανώνει στην Παλιά Πόλη στατική διαμαρτυρία για την εκμετάλλευση και κακοποίηση των ιπποειδών στην Ελλάδα.

Νεκροζώντανα πλάσματα που περιφέρονται ράθυμα στους πολυσύχναστους δρόμους, ανάμεσα σε εξατμίσεις λεωφορείων και Ι.Χ., ή στέκουν για ώρες καθηλωμένα κάτω από τον καυτό ήλιο περιμένοντας για το επόμενο ναύλο.

Με κεφάλια μονίμως σκυμμένα στο έδαφος και πνεύμα ταπεινωμένο, εκτεθειμένα στην αδιάκοπη οχλοβοή της ημέρας, του μεθυσμένου πλήθους αργά το βράδυ. Αυτά τα υπέροχα και βαθιά ενσυνείδητα όντα μετατράπηκαν στις μέρες μας σε σύγχρονους σκλάβους της βιομηχανίας του μαζικού τουρισμού.

Μακριά από τα βοσκοτόπια τους, χωρίς ελεύθερο χρόνο, δίχως την αναγκαία για την επιβίωσή τους κοινωνικοποίηση, καταδικασμένα σε μια αθέλητη μοναξιά για χάρη της τουριστικής διασκέδασης.

Οι βόλτες με ιππήλατες άμαξες αποτελούν μια εμπορική επιχείρηση που αποσκοπεί στο κέρδος και επιβαρύνει τις πόλεις με δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την επισκευή των πλακόστρωτων δρόμων που καταστρέφονται από τους τροχούς και το τεράστιο βάρος.

Στις μέρες μας η εν γένει χρήση ζώων για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι κατακριτέα. Ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι τουριστικές άμαξες απαγορεύονται και οι άδειες των αμαξάδων ανακαλούνται.

Οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από τον εκσυγχρονισμό ή τη βελτίωση των συνθηκών «ευζωίας» των ζώων αυτών είναι ατελέσφορη, αφού αυτές οι πρακτικές είναι εγγενώς ανήθικες και κακοποιητικές.

Εξάλλου, η ελάχιστη προστασία που παρέχεται από το νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της απροθυμίας και της έλλειψης πόρων των δημοτικών Αρχών.
Μοναδική λογική λύση είναι η πλήρης απαγόρευση της χρήσης ιππήλατων αμαξών.

Πηγή κειμένου: Κωνσταντίνα Λύρου


Λίγα λόγια για την Liber Life Rhodes

Η Liber Life Rhodes είναι μια είναι μια vegan ακτιβιστική ομάδα, η οποία στοχεύει, δρα και παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν στην αποτροπή κακοποίησης όλων των πλασμάτων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στις δράσεις τους πρωταρχικό μέλημά τους είναι η ασφάλεια των μελών τους που πάντα προσπαθούν να διασφαλίσουν. Πρεσβεύουν την ειρήνη και τη μη βία, την αλληλεγγύη και το σεβασμό απέναντι όλων.

Στόχος τους είναι τα σφαγεία, οι ζωολογικοί κήποι, οι μονάδες εκτροφής, τα εργαστήρια πειραμάτων και τα ζώα που χρησιμοποιούνται σαν μέσα μεταφοράς, να γίνουν παρελθόν.

«Δε θα σταματήσουμε μέχρι να αποδείξουμε ότι όλοι έχουμε ίση αξία στη ζωή.
Αν θες να γίνεις η φωνή των ζώων έλα στην ομάδα μας. Πάλεψε μαζί μας»


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ