Σάμος: Ο περιπτεράς στο Καρλόβασι είναι γάτος και λέγεται Μητσάρας

Της Βασιλείας Καμάρα

Η δουλειά του περιπτερά δεν είναι εύκολη. Πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να εξυπηρετεί τους πελάτες, να τα έχει όλα τακτοποιημένα και να παρακολουθεί το εμπόρευμα.

Ο Μητσάρας είναι το αφεντικό στο περίπτερο που διατηρούν οι κηδεμόνες του, Άρτεμις και Δημήτρης, στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου. Είναι εκείνος που υποδέχεται τους πελάτες και από το ύφος του διακρίνουμε ότι παίρνει την δουλειά του πολύ σοβαρά.

Η μαμά του πανέμορφου γάτου, Άρτεμις Μουστάκα, μίλησε στο pet-in.gr και αποκάλυψε ότι βρήκε και υιοθέτησε τον αδέσποτο Μητσάκο το 2022. «Ήταν λίγο άγριος όταν τον βρήκα και με κονσέρβες και φροντίδα που του έδινα, με τον καιρό ηρέμησε», εξηγεί.

Ο Μήτσος όπως είναι φυσικό, έγινε μασκότ του νησιού αφού είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους τουρίστες που έρχονται στο περίπτερο για να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του.

Ο γάτος που είναι περίπου 2 ετών, είναι λίγο μυστήριος αλλά αυτή είναι άλλωστε και η γοητεία του: να τραβάει τους ανθρώπους και τους συγκινεί συναισθηματικά.

Φωτο: Facebook | @Artemis Moustaka

Η δουλειά του Μήτσου είναι απαιτητική. Παρακολουθεί τα πάντα από τις κάμερες ασφαλείας και δεν του ξεφεύγει τίποτα.

Φωτο: Facebook | @Artemis Moustaka

Όταν έρχεται πελάτης, δίνει και ρέστα… ενώ γνωρίζει όλα τα προϊόντα απ᾽έξω και ανακατωτά. Τι θέλετε; Τσίχλες με ή χωρίς ζάχαρη; Ο Μήτσος ξέρεις…

Φωτο: Facebook | @Artemis Moustaka

Εδώ μια σέλφι με τη μαμά Άρτεμις αλλά ο Μήτσος δεν θέλει… Γύρνα βρε Μήτσο να σε χαρούμε!

Φωτο: Facebook | @Artemis Moustaka

Όταν η κίνηση είναι χαλαρή, θέλει να ενημερώνεται και διαβάζει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης»….

Φωτο: Facebook | @Artemis Moustaka

Μετά από μία δύσκολη μέρα, μπορεί να ρίξει κανέναν υπνάκο, γι᾽αυτό μην τον ενοχλείτε αφού πιάνει βάρδια ο… μπαμπάς Δημήτρης. Μάλιστα όπως είπε στο pet-in.gr η Άρτεμις Μουστάκα, όταν ο Μήτσος ακούει τον ήχο της γουρούνας του μπαμπά, πετάγεται όρθιος!

Φωτο: Facebook | @Artemis Moustaka

Η οικογένεια της Άρτεμις Μουστάκα είναι φιλόζωη αφού στο σπίτι της φιλοξενεί γάτες και σκύλους. Η αγάπη της κ. Μουστάκα για τα ζώα, μας δίνει χαρά και επικοινωνώντας μαζί της, ο ενθουσιασμός για τα ζωάκια της μεταδόθηκε και σε εμάς!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ