Scooter: Ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου!

Δύσκολα θα χαιρόταν κανείς αν του απέδιδαν τίτλο για την ασχήμια του, η αλήθεια είναι αυτή. Ακόμα κι αυτός, όμως, δεν παύει να είναι ένας τίτλος!

Ο ετήσιος διαγωνισμός, που διεξάγεται τα τελευταία 50 χρόνια στο πλαίσιο της έκθεσης Σονόμα-Μάριν στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια, πρόκειται πια για μια παγκοσμίου φήμης εκδήλωση, η οποία -μεταξύ άλλων- προωθεί την υιοθεσία σκύλων.

Πέραν αυτού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάζονται κάθε χρόνο και εντυπωσιακά σκυλιά που αψηφούν κάθε λογής αντιξοότητες που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως εκείνες που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή τους. Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τα σκυλιά αυτά και να εξυμνήσει τις ατέλειές τους, όπως για παράδειγμα τα πίσω πόδια του Scooter, που είναι στραμμένα προς τα πίσω, και το αραιό του τρίχωμα.

Την Παρασκευή, η Λίντα Έλμκουιστ από το Τουσόν της Αριζόνα, με ένα πλατύ χαμόγελο «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό της, κρατούσε περήφανα το σκυλάκι της ψηλά, στιγμές αφότου έλαβε τον τίτλο του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο.

O Scooter, ο σκυλάκος που κέρδισε τον τίτλο του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο για το 2023. Εμάς, πάντως, δεν μας φαίνεται και τόσο άσχημος!
O Scooter, ο σκυλάκος που κέρδισε τον τίτλο του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο για το 2023. Εμάς, πάντως, δεν μας φαίνεται και τόσο άσχημος!

Scooter: Ο πιο άσχημος σκύλος στον κόσμο!

Ο Scooter, ένας Κινέζικος Λοφιοφόρος σκύλος (ράτσα γνωστή ως «Chinese Crested»), εκτός από το αραιό τρίχωμά του, έχει επίσης ουρά που μοιάζει με εκείνη ενός αρουραίου. Και δεν έχουμε ακόμη καν αναφερθεί στη γλώσσα του, την οποία απλά αρνείται πεισματικά να βάλει μέσα στο στόμα του! Έχοντας συμπληρώσει 7 χρόνια ζωής, ο Scooter έχει πλέον ξεπεράσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εμφάνισή του.

Όταν ήταν ακόμη κουτάβι, ένας εκτροφέας μετέφερε τον Scooter στον έλεγχο ζώων στην πόλη Τουσόν, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε ευθανασία, κυρίως επειδή τα οπίσθια πόδια του ήταν στραμμένα προς τα πίσω, μια κατάσταση που φαινόταν ότι δεν θα του επέτρεπε να περπατήσει ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, ένας διασώστης προσφέρθηκε να τον πάρει στο σπίτι του για να του δώσει «μια ευκαιρία να βρει ένα καλό σπίτι και μια αρκετά φυσιολογική ζωή», όπως αναφέρεται στη βιογραφία του Scooter στον διαγωνισμό.

Βάσει των όσων αναφέρονται στο βιογραφικό του η θεραπεία που ακολούθησε, σε συνδυασμό με τη χρήση ενός ειδικού καροτσιού, είναι τα μόνα που χρειάστηκαν ώστε ο σκυλάκος να μην έχει «ιδέα ότι διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο σκύλο».

«Είμαι πανευτυχής και απίστευτα περήφανη που ο Scooter στέφθηκε νικητής του διαγωνισμού για τον πιο άσχημο σκύλο στον κόσμο», δήλωσε η Λίντα, η κηδεμόνας του Scooter. «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με τα παραμορφωμένα πίσω πόδια του, αψήφησε όλες τις παραξενιές του και μας έδειξε την πραγματική σημασία της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητας».

Αυτή η αποφασιστικότητα ήταν που έδωσε στον Scooter το προβάδισμα έναντι άλλων διαγωνιζομένων, συμπεριλαμβανομένου του Prince, ενός ημίαιμου Τσόου Τσόου με «τσαλακωμένο» πρόσωπο και πλαδαρά αυτιά, και του Wild Thang, ενός Πεκινουά που έμοιαζε περισσότερο με «πολυτελή περούκα που περπατάει», σχολιάζει ο Guardian, παρά με σκυλάκι!


Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ήταν πίσω στη δεκαετία του 1970 όταν ο Ρος Σμιθ, μέλος του συλλόγου “Old Adobe” της Πεταλούμα, αναζητούσε έναν τρόπο να συγκεντρώσει χρήματα. Η παρέλαση κατοικιδίων είχε ήδη αντικατασταθεί από έναν διαγωνισμό σκύλων. Η ιδέα του Σμιθ για έναν διαγωνισμό στον οποίο θα κέρδιζε ο πιο άσχημος σκύλος απεδείχθη εξαιρετική, καθώς έδωσε διαφορετικό «χρώμα» στην εκδήλωση, λόγω της διαφορετικότητάς της σε σχέση με σχεδόν όλες τις άλλες, όπου το ζητούμενο ήταν οι σκύλοι να έχουν ειδικές δεξιότητες ή να αντιπροσωπεύουν κάποια σπάνια φυλή.

Από τους σκύλους που έχουν κερδίσει τον τίτλο κατά το παρελθόν, έχουν ξεχωρίσει ο Scamp The Tramp το 2019 και ο Quasi Modo (ταιριαστό όνομα αν μη τι άλλο!) το 2015, μια μίξη Ποιμενικού και Πίτμπουλ με καμπούρα εξαιτίας ανωμαλιών στη σπονδυλική του στήλη, καθώς και ο Walle, μια μίξη Μπιγκλ, Μπασέ Χάουντ και Μπόξερ, που ένα κριτής το 2013 είπε ότι έμοιαζε να έχει υποστεί «συναρμολογηθεί» από πολλά διαφορετικά σκυλιά με «photoshop».

Παρ’ όλα αυτά, οι Κινέζικοι Λοφιοφόροι σκύλοι έχουν αποδείξει ότι δύσκολα θα τους πάρει άλλη ράτσα την πρωτιά, αφού από το 2000 έχουν κατακτήσει τον τίτλο περισσότερες από 10 φορές. Την Παρασκευή, ο Scooter έκανε τη ράτσα του περήφανη για άλλη μια φορά, κερδίζοντας εκτός από τις καρδιές των κριτών και το κορυφαίο βραβείο των 1.500 δολαρίων, συνοδευόμενο από ένα τρόπαιο.



 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ