Σεμινάριο για μουστάκια και ουρές από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής σας προσκαλεί σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Σεμινάριο για μουστάκια και ουρές! Ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο προστασίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς και για προγράμματα εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης στην τάξη».

Το σεμινάριο θα γίνει την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, ώρες 17:30-20:30, στο περιβάλλον της πλατφόρμας Webex, με εισηγητές την κα Σταματίνα Σταματάκου, Διευθύντρια της «Zero Stray Academy», την κα Έλενα Δέδε, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΜΚΟ «Κάθε σκύλος ένα σπίτι – Dogs’ Voice», την κα Τασούλα Επτακοίλη, συγγραφέα, δημοσιογράφο, την κα Έλενα Αρβανίτη, Δικηγόρο, την κα Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικό (Διευθύντρια Δ.Σ. Νησίου Ημαθίας)- Ζωοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Σκύλων (ISAP member-PIAI member-Kynagon CAT), Συγγραφέα & Ιδρύτρια AMKE Ζω.Ε.Σ. καθώς και τον κο Χρήστο Κεσίδη, εκπαιδευτικό ΠΕ70.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα προστασίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς, για το ισχύον νομικό πλαίσιο των δικαιωμάτων των ζώων, για τη σπουδαιότητα μετάδοσης ενσυναίσθησης και υιοθέτησης καλών πρακτικών και για προγράμματα εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρόγραμμα διαδικτυακού σεμιναρίου

17:20-17:30 Είσοδος εκπαιδευτικών

17:30 18:00 «Πώς να φτάσουμε σε μία Ελλάδα χωρίς αδέσποτα- Το μοντέλο του Zero Stray Pawject», εισηγήτρια: Σταματίνα Σταματάκου, Διευθύντρια Zero Stray
Academy

18:00-18:30 «Νόμος 4830/21- Καινοτομίες και Ιδιαιτερότητες- Ενημέρωση για τον ισχύον νομικό πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς», εισηγήτρια: Έλενα Αρβανίτη, Δικηγόρος

18:30-19:00 «Διδάσκεται η φιλοζωία;» Διάλογοι με την κα Τασούλα Επτακοίλη, συγγραφέα, δημοσιογράφο

19:00-19:30 «Ασκήσεις ενσυναίσθησης για παιδιά στη σχολική τάξη», εισηγήτρια: Έλενα Δέδε, Ιδρύτρια/Διευθύνουσα Σύμβουλος ΜΚΟ Κάθε σκύλος ένα σπίτι – Dogs’ Voice.

19:30-20:00 «Ο διαμεσολαβητικός ρόλος του σκύλου και η αξιοποίηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών βιβλίων: Η καινοτομία στην εκπαίδευση», εισηγήτρια: Κατερίνα
Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός (Διευθύντρια ΔΣ Νησίου)- Ζωοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Σκύλων (ISAP member-PIAI member-Kynagon CAT), Συγγραφέας & Ιδρύτρια AMKE Ζω.Ε.Σ.

20:00-20:20 Καλές πρακτικές στη σχολική τάξη του 2ου Δ.Σ. Νέας Μάκρης -εισηγητής: Χρήστος Κεσίδης, Εκπαιδευτικός ΠΕ70.

20:20-20:30 Ερωτήσεις-Αξιολόγηση-Κλείσιμο σεμιναρίου


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ