Τα λουλούδια που πρέπει να αποφύγουν οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να μένουν μακριά από ορισμένα λουλούδια για την υγεία τους, λένε οι κτηνίατροι, ενώ μοιράζονται τις συμβουλές τους για την ασφάλεια ενόψει της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Το Trusted Housesitters, ένας ιστότοπος που παρέχει φύλαξη κατοικίδιων ζώων ενώ οι ιδιοκτήτες τους λείπουν, συνεργάστηκε με κτηνιάτρους σε όλη τη χώρα για να επισημάνει ποια άνθη μπορεί να είναι επικίνδυνα και ποια φιλικά για τα ζώα συντροφιάς.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο κρίνος είναι ένα λουλούδι που πρέπει να αποφεύγεται από τα κατοικίδια ζώα αυτόν τον Φεβρουάριο – ειδικά τις γάτες, καθώς μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα νεφρική ανεπάρκεια.

λουλούδια
Φωτ.: Ilo | Pixabay

Οι ορτανσίες, οι οποίες περιέχουν μια χημική ουσία γνωστή ως αμυγδαλίνη, και τα γαρύφαλλα, τα οποία περιέχουν φυσικές τοξίνες, είναι δύο άλλα που πρέπει να αποφεύγουν τα κατοικίδια όλων των ειδών.

λουλούδια
Φωτ.: | Pixabay

Οι νάρκισσοι και οι τουλίπες, είναι επίσης δηλητηριώδεις για ορισμένα ζώα, δήλωσε ο TrustedHousesitters, ειδικά οι βολβοί τους.

λουλούδια
Φωτ.: | Pixabay

Η Άντζελα Λόους, επικεφαλής της κοινότητας του TrustedHousesitters, αναφέρει σε δήλωσή της: «Αν είστε αρκετά τυχεροί για να λάβετε ένα μπουκέτο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συχνά είναι τα δημοφιλή λουλούδια που φαίνονται και μυρίζουν υπέροχα στο σπίτι, που είναι τα πιο επιβλαβή για τα αγαπημένα μας κατοικίδια».

«Βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε αφήνετε ασφαλές απόσταση από τα κατοικίδιά σας και σε περίπτωση που το πιάσουν, να έχετε το νου για τυχόν μη φυσιολογικά σημάδια που δείχνουν ότι το κατοικίδιό σας δεν αισθάνεται καλά, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν κτηνίατρο», προσθέτει.

Ποια λουλούδια να προτιμήσετε

Το TrustedHousesitters επισημαίνει επίσης ποια λουλούδια είναι φιλικά προς τα κατοικίδια.

Σύμφωνα με την ομάδα, οι ηλίανθοι, οι πετούνιες και οι πανσέδες είναι όλα συμβατά με τους χώρους διαβίωσης σκύλων και γατών.

Οι κατιφέδες και τα αντίρρινα είναι επίσης φιλικά προς τα κατοικίδια, όπως και οι βιόλες, η φρέζια και οι ορχιδέες, προσθέτει η οργάνωση.

λουλούδια
Φωτ.: | Pixabay

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ