Σέρρες: Ελάφι εντοπίστηκε νεκρό από σκάγια στην Κερκίνη

Με σκάγια στο σώμα του εντοπίστηκε νεκρό ελάφι, που βρέθηκε δίπλα σε εθνική οδό, σε περιοχή της λίμνης Κερκίνης, κάτω από το χωριό Ακριτοχώρι.

Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε από τον φύλακα του Εθνικού Πάρκου, Αντώνη Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του.

Αμέσως για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου και το Αστυνομικό Τμήμα Κ. Ποροϊων, ενώ στην αυτοψία που ακολούθησε φέρεται πως την ίδια «τύχη», είχαν άλλα δύο ελάφια που οι δράστες εικάζεται ότι τα πήραν μαζί τους.

«Τρία ήταν τα ελάφια που σκότωσαν, σύμφωνα με την αυτοψία και τα ίχνη που βρέθηκαν. Τα δύο ελάφια, φέρεται να ήταν μικρά και να τα κουβάλησαν εύκολα, ενώ το θηλυκό ελάφι που εντοπίστηκε ήταν περίπου 200-250 κιλά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης, Αντώνης Ηλιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, τα ελάφια ήταν ζώα εκτροφής μονάδας της περιοχής, που εισήχθησαν νομίμως από το εξωτερικό και διέφυγαν την περίφραξη της φάρμας μετά τον προ μηνών θάνατο του εκτροφέα τους και την εγκατάλειψη της φάρμας.

«Υπολογίζεται πως στη φάρμα ζούσαν 18 ελάφια, με το αρσενικό να φτάνει περίπου τα 350 κιλά και το οποίο μπορεί αυτή τη στιγμή να κυκλοφορεί ελεύθερο», είπε ο κ. Ηλιάδης, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των υπολοίπων ελαφιών.

«Δύο είναι τα ζητήματα που τίθενται αυτή τη στιγμή, πρώτον η οδική ασφάλεια των πολιτών, καθώς αυτά τα ζώα που κάνουν μεγάλα δρασκελίσματα, έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία και δεν τρομάζουν από τη διέλευση των οχημάτων και δεύτερο και πολύ σημαντικό ζήτημα είναι πως αυτά τα σπάνια ζώα, όσα μέχρι στιγμής σώθηκαν, βρίσκονται παράκτια της λίμνης Κερκίνης και της ευρύτερης περιοχής και πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν», επισημαίνει ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου Κερκίνης.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διεξάγονται από το ΑΤ Ποροϊων, ενώ ο εντοπισμός των ελαφιών είναι υπό τη διαχείριση του δασαρχείου της περιοχής.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ